Food

The Christmas food calender: 3/10

Knäckiga kryddakakor

2 ½ dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk ingefära
1 tsk kardemumma
½ tsk bikarbonat
2 msk ljus sirap
100 g smör

Värm ugnen till 200 C. Blanda torra ingredienser. Blanda med sirap och smält smör. Blanda ihop till en kakdeg. Dela i 3. Rulla längder och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Tryck ut med gaffel. Grädda 10 minuter. Skär i bitar. Dom här är som kolakakor eller finska pinnar om man så vill, men dom smakar lite mer juliga. Mycket smaskiga.

Spice cookies
1 cup flour
0.4 cup sugar
1 tsp ginger
1 tsp Cardemum
½ tsp Bicarbonate
2 tbsp syrup
3.5 oz butter


Warm oven to F. Mix dry ingredients. Mix with syrup and melted butter. Mix everything to a dough. Divide into 3 parts. Roll lengths and place on bakingsheet. Flatten with a fork. Bake for 10 min. Cut into pieces. Tasting kind of Christmas-y!

Du kanske också gillar…