Food

Chocolate Chip Cookies

Till fika behövde vi något att knapra på och jag vet faktist inte mycket som är godare än hemmagjorda Chocolate Chip Cookies. Jag använder alltid samma recept och tycker dom blir helt underbara. Om du gillar CCC så kommer du garanterat gilla dessa. With our afternoon coffee today we needed something to nibble on and I don’t know much that beats warm homemade Chocolate Chip Cookies. I always use the same reciepe and I love them. If you like CCC you will love these too.

Picture: Karoleen

1 1/4 cup mjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
1/2 cup smör/margarin
1/2 cup farinsocker
1/2 cup socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
225 g mörka choklad chips (choklad bitar – gärna sånna som håller i värmen)
100 g vita choklad chips
ev. 50 g saltade jordnötter

1 1/4 cup flour
1/2 tsk salt
1/2 tsk baking powder
1/2 cup butter
1/2 cup brown sugar
1/2 cup sugar
1 egg
1 tsk vanillasugar
225 g chocolate chips
100 g white chocolate chips
If desired: 50 g salted peanuts

Värm ugnen till 175 grader C. Blanda mjölet, salt och bakpulver. Vispa ihop smör, farinsocker och det vanliga sockret med en el-visp. Knäck i ägget och vaniljsockret. Blanda mjölblandningen i smörblandningen lite i taget. Häll i choklad chipsen och ev. jordnötterna. Lägg bakplåtspapper på en plåt och klicka ut 1 tsk stora klickar av smeten. Baka mitt i ugnen 12-15 minuter. Heat the oven to 350 F. Mix together flour, salt and baking powder. Whisk together butter, brown sugar and the regular sugar with an electric whisk. Add the egg and the vanilla sugar. Mix in the flour mixture, a bit at a time. Fold in the chips and the peanuts. Place dollops on a baking sheet and bake in the oven for 12-15 minutes.

Du kanske också gillar…