Egypt

Kairo, Egypten – Dag 4

ag vaknade strax efter 07 och kände mig väldigt utvilad. Men jag klev inte upp fören kl 09, låg i sängen och kollade på lite serier och mös. Nagelspecialisten/vaxaren kom hem till oss och  fixade mammas manikyr och pedikyr, eftersom vi inte hade tid tidigare. Jag fick även hjälp att fixa ögonbrynen ordentligt. 
Därefter beställde mamma hem egyptisk frukost – Foul och Taimeya smörgåsar. Så gott så det finns inte. Foul är ungefär samma sak som bruna bönor fast istället för sirap eller socker har man i citron. Mycket gott! Taimeya heter även falafel och är gjort på mosade gröna ärtor som man sedan steker. Sen som tillbehör har man också Meshallil eller pickles. 
Mumsigt värre!
Senare på eftermiddagen kom min kompis Mai hem till oss med sin mamma Nadia och som Omar. Vi pratade och skrattade samt åt lunch/middag som tant (det är så man kallar alla äldre kvinnor i Egypten) Nadia hade med sig. Mitt i maten ringde Skräddartanten (skräddaren som gör den “svenska” klänningen) och sa att vi skulle komma på kvällen. Det är väldigt mycket sånt i Egypten – man får ofta ingen förvarning utan förväntas släppa allt och bara komma – annars är man respektlös – vilket är jobbigt för en Svensk att fatta. Jag blir helt nipprig och irriterad men men det är så det är här och det är bara att gilla läget. 
Så när vi ätit klart skickade vi hem gästerna, trots att vi egentligen skulle spendera kvällen med dem, och åkte till skräddaren. Efter gårdagens 3 1/2 timmes visiten var jag ganska angelägen om att det skulle gå fort. Mamma bad därför sin syster att ringa och störa. Vi var bara där 1 timme – whoho 🙂 Klänningen var jättefin och satt bra så jag är nöjd men det var fortfarande 100 grader varmt eftersom hon vägradet sätta igång luftkonditioneringen. 
Efter skräddaren åkte vi vidare till min mormor i Hadaye Al Obba – hon har varit bortrest och därför har jag inte sett henne tidigare. Mina kusiner och mostrar var även där – som de brukar varje fredag. Vi umgicks ett tag och efter midnatt åkte vi hem och sussade. Eller efter jag pratade med älsklingen… 🙂
Inforuta
Tid i Bil: 2 timmar
Tid hos skräddaren: 1 timme
Känns som att det bara blir mindre och mindre bilder men det känns som att jag inte har så mycket att ta bilder av hemma… men jag lovar att det kommer mer bilder 🙂

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 

Feel free to “borrow” texts and pictures, please let me know and link back here. Contact me at mail@karoleen.se

Du kanske också gillar…