Food

Vitlökssmör

Till midsommars fläskfilen så tänkte vi göra eget vitlökssmör. Och ja, det var grymt lätt och smakar 100 gånger bättre än köpt vitlökssmör. Vi som gillar vitlök, kanske tog i lite väl mycket med mängden vitlök, men jag var tvungen att bli av med den, eftersom den började bli gammal. Jag använde mig av 4 st vitlökar (!!!) och 250 g smör. Och körde allt genom en mixer tills slät. Sen gjorde jag rullar av det och la i frysen. Sen skar jag rullarna till bra 2 personer storlekar och la tillbaka i frysen. Att tilläga så gjorde jag två stycken olika sorters smör – ett chilismör också – piri piri och starkt paprika pulver.

Om jag skulle göra det igen skulle jag mixa vitlöken först innan jag hade i smöret. Lättare att få vitlöken i småbitar då. Och kom ihåg att lägga i plastpåsar så att du inte”stinker” upp hela frysen.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen – Photographer © 2005-2011 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .

Du kanske också gillar…