Food, Recipe

Morotskaka

Idag blev det en Morotskaka till eftermiddagsfikan. Älsklingen överaskade med att ta med sig mat hem vid lunch och efter dom goda salladerna så blev det Morotskaka. Den var inte riktigt klar när han kom, men vad ska man göra när han hittar på en massa knasigheter Jag måste säga att den var riktigt god, första gången jag gör kakan och allt. Mycket uppskattad av älsklingen till kafet också.

Jag hade velat dekorera den, men jag hade inte tid eller sockerpasta hemma, så det får bli en annan gång.

Visst blev den fin.

 Morotskaka:

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 morötter, ca 300 g
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel

Kräm:

  • 25 g smör
  • 250 g Kesella
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 g. Börja med att smälta smöret för krämen. Blanda ihop
smör, Kesella, florsocker och vaniljsocker till en smet. Kyl. Blanda smör (ej
smält) och socker. Blanda i ett ägg i taget. Skala och riv morötterna, blanda i
smörsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och kanel och blanda i gradvis i smeten.
Smöra och bröa en form och grädda i ca 40 minuter (men håll koll på den efter
30 minuter). Stjälp upp kakan och låt den svalna. När sval, bred på krämen. Låt
stelna i kylen.

Bara så ni vet har vi hunnit med att fika en gång till när älsklingen
kom hem från jobbet 😉 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen – Photographer © 2005-2011 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .

Du kanske också gillar…