Food, Recipe

Syrensocker

För några helger sedan gjorde jag Syrensocker som jag tänkte använda till att dekorera kakor med eller möjligtvis att baka en socker kaka med. Jag förväntade mig att sockret skulle bli lite lila tonat, och det blev det också, tills man torkade det i ugnen, för då blev det ganska grått, tyvärr. Men sockret luktar och smakar väldigt gott, så det är väl värt att testa om du har syrener hemma.

Det är ett väldigt lätt recept ta 1,5 dl till 1 dl socker, kan göras i vilka mått som helst, bara du behåller proportionerna. Plocka av enbart blommorna. Lägg blommorna och sockret i en matberedare. Pulsera tills grynigt. Lägg på en bakplåtsklädd plåt och torka i ugnen i 1 timme på 50 grader. Lägg allt i matberedaren (se till att den är torr) igen och pulsera till sockrigt. Njut!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen – Photographer © 2005-2011 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .

Du kanske också gillar…