Food, Recipe

Mockarutor Kärleksmums Snoddas

I söndags var jag så otroligt baksugen men jag visst inte vad jag skulle baka. Jag har tusentals recept men jag ville inte baka något av det, mitt huvud gjorde ont så mycket som mina recept snurrade runt runt runt. Tillslut efter MYCKET gnäll från mig, så började Adde rabbla lite recept och så kom han på Snoddas – hans mamma brukar laga det och han gillar den verkligen. Tyvärr hade vi inget strössel hemma (som Addes mamma brukar ha) så vi använde kokos som min mamma gör när hon gör Mockarutor (som det kallas hemma hos oss).

Titta va fin det blev, jättegod blev den också, för jag fick smaka en liten liten bit innan jag åkte hem till Uppis.

Recept på Mockarutor/Kärleksmums/Snoddas:

  • 150 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 ½ dl mjölk
  • 4 ½ dl vetemjöl

Glasyr:

  • 50 g smör eller margarin
  • 3 msk starkt kaffe
  • 1 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ½ dl florsocker

Garnering:

  • kokosflingor

Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Sikta
tillsammans bakpulver, vaniljsocker och kakao. Vispa snabbt ihop med elvisp.
Tillsätt sedan mjölk, siktat vetemjöl och det smälta matfettet. Vispa
försiktigt snabbt ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta varv. Bred ut
smeten i en långpanna ca 40 x 32 cm som du har täckt med bakplåtspapper. Grädda
i ugnen i 225 grader i 10-15 minuter. Gör glasyren. Smält smör och rör ihop med kaffe. Blanda i siktat kakao, vaniljsocker
och florsocker till en jämn smet. Bred glasyren över kakan medan den
fortfarande är varm. Strö över kokosflingor. Låt stå och stelna. Skär kakan i
fyrkantiga bitar.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen – Photographer © 2005-2011 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .

Du kanske också gillar…