Adde, Wedding

Födelsedags- och Förlovningsfest

Tidigt på morgonen efter våran förlovning åkte jag och älsklingen hem till mina föräldrar i Järna. Vi tänkte komma dit så vi kunde äta frukost med mina föräldrar och bror. Mamma hade bakat gott frukostbröd och frukosten var ljuvlig. God mat och trevligt sällskap. Sen fick jag presenter 🙂 Weee! Men dom kommer jag till vid ett senare tillfälle. På eftermiddagen ställde vi till med fest för släkten. Min familj, älsklingens föräldrar, mina släktingar och vänner till familjen var närvarande för att fira min födelsedag och för att fira vår förlovning, när vi väl berättade den stora nyheten. 
En mycket trevlig tillställning blev det, mycket god mat och dryck samt trevligt sällskap. Det var första gången älsklingens föräldrar var med och firade med min släkt så det var lite pirrigt men det gick jättebra. Verkade som att alla kom överens och det kändes som att vi var en enda stor familj hela bunten. 
Som vanligt hemma hos mamma blir det extremt mycket mat och som vanligt var det extremt smaskigt och jag är bara tvungen att lägga upp bilder på alla rätterna här på bloggen. Som alltid började maten med en obligatorisk “Ost-sup”. En ost-sup är en tradition som familjens överhuvuden (min pappa och min syslings pappa) har kommit på. Det går alltså ut på att man skär stavar av en stark egyptisk ost, som heter Roomi, och så dricker man en OP Andersson till. Och till detta måste självklart OP River sjungas. En mycket trevlig tradition som har spridit sig genom hela släkten till och med till de blivande svärföräldrarna =) 
Menyn bestod av: 
Kobebah: En fritterad “vegetarisk” köttbulle fylld med köttfärs och pinjenötter. 
Stora pastasnäckor fyllda med köttfärs med en mynta sås och pinjenötter. 
Vegetariska vårrullar 
Libanesisk Tabouleh (gjord av Siros mamma, Tack Tack!) 
Kyckling satay med jordnötssås. 
Räkor i stark tomatsås, serveras med ris. 
Risotto fyllda mini-auberginer. 
Köttfärsfyllda och ost-myntafyllda filodegsrullar. 
Räkfyllda crepes. 
Efter denna fantastiska mat så fanns det även fantastisk dessert. 
Kanel- och vaniljcheesecake med hallonsås. 
Chokladfudgetårta med pistachnötter. 
Småkaksfat 1: Syltgrottor, drömmar och kolabröd. 
Småkaksfat 2: Kokostoppar och Moccarutor med kokos. 
Småkaksfat 3: Havreflarn, havrekaker, 2 sorters egyptiska eid kakor 
Tack all familj, vänner och släkt som var med och firade min födelsedag samt vår förlovningsdag!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen – Photographer © 2005-2011 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .

Du kanske också gillar…