Food, Recipe

Vitlöks och spenat fylld kycklingfilé med kantarell, champinjon och spenatsås

Vitlöks och spenat fylld kycklingfilé med kantarell, champinjon och spenatsås
För 4 personer.

Otroligt gott.

Ingredienser

4 kycklingfiléer
100 g Crème Bonjour Extra vitlöksost
100 g babyspenat
2½ dl matlagningsgrädde
100 g champinjoner
50 g kantareller
1 röd lök

Kryddor i valfri mängd, upp till egen smak:
Paprikapulver
Chili
Citronpeppar

4 portioner ris

Gör så här:

Skär fickor i kycklingfiléerna som du fyller med några blad spenat och ca 2 tsk av vitlöksosten. Bind ihop filéerna med tandpetare eller silikon-steksnören och stek dem runt om i ca 10 min. Stek under tiden även de kvartade champinjonerna och kantarellerna och den hackade rödlöken i en annan stekpanna.

Koka ris.

Lägg över svampen i stekpannan med kycklingen och häll ner resten av osten och matlagningsgrädden. Krydda med paprikapulver, chili och citronpeppar och låt sjuda tills riset är färdigt. Kontrollera att kycklingen är färdig!

Precis innan servering strimla baby spenaten och strö över grytan och låt den sloka ner i grytan.

Servera med riset.

 

Du kanske också gillar…