Food, Mom-Dad

När mamma är hemma gäller det att passa på…

När mamma är hemma gäller det att se till att man får äta sina favoriträtter. Adde och jag har skrivit en lång lista med maträtter som mamma gör, från hela världen men mestadels från Egypten som vi har suttit och dreglat efter…

På listan finns bl.a. mammas stekta fisk och fisk i ugn. Båda egyptiska rätter med otroligt mycket smak och så efterlängtade. De serveras med ris, lökklyftor i vinäger och sallad.

Fisk i ugn, görs oftast på strömming, men denna gången på Pollock och det gick faktiskt riktigt bra, eftersom jag åt den, och det brukar jag faktiskt inte göra =(. Strömming är inte min grej. Anywhoo… Fisken kryddas med vitlök, hackade tomater, hackad lök, citron, vinäger, olja och så salt och peppar. Så gott!

20120616-200846.jpg

Men absoluta favoriten är ju den stekta fisken. Kryddad med spiskummin, vinäger och paneras med mjöl. OH… =)

20120616-201100.jpg

Du kanske också gillar…