Egypt Food Mom-Dad

Koshari

Världens godaste maträtt – Koshari. Troligtvis min favoriträtt i alla kategorier. Det är Egyptens inofficiella nationalrätt, en vegetarisk snabbmatsrätt som äts av fattiga och rika.

Rätten består av många olika delar. Först är det en ris- och linsblandning. Sen lägger man på ett lager med makaroner. Därefter tomatsås. Näst är det stekt lök och sist men absolut inte minst Da’aa – en vinäger och vitlöksdressing som man lägger till. Till koshari serveras också kylftad lök i vinäger.

Min mamma gör den absolut godaste koshari i världen. Den är magisk och jag drömmer om den ofta. Tack snällaste mamma för att du lagade min favoriträtt!

Du kanske också gillar…

1 kommentar

  1. […] av. Några rätter som jag nästan tar om av är Addes korvstroganoff, som vi åt i veckan, mammas Koshari (Egyptens nationalrätt), Svärmors Kroppkakor, Fasters Lambracks, Oves grillade citronlax och min […]

Kommentarer är stängda.