Adde, Festivities, Food, KFC, X-mas

Chez Pelargatan

2000 bodde jag i Egypten och gick sista året på gymnasiet. Grevinnan, K2 och Berget kom ner till Egypten strax efter julen och stannade i två veckor. Det var en väldigt rolig resa med massor av äventyr till Pyramiderna, Sharm El Sheikh m.fl.

En dag satt vi på balkongen och skrev ett kontrakt, då vi kom överens om en sak, en sak som gällde Berget och hennes långt-fram-i-framtida giftemål. Och om kontraktet bröts skulle Berget behöva bjuda oss Stockholms bästa krog och för att hålla historien kort så “bröts” kontraktet i.o.m Bergets och A2s bröllop och kort därefter damp det ner en inbjudan i brevlådan till Chez Pelargatan

Eftersom livet blivit som det blivit så var våra respektive också inbjudna samt att Grevinnan och Sir tagit sig hem från Indien för att fira jul. Även en liten nykomling fick vara med i festligheterna.

Bordet var så fint dukat när vi kom fram till Berget, A2 och Hedvid.

Chez Pelargatan

Nyaste nykomlingen fick en egen plats.

Chez Pelargatan

En väldigt frukig och god välkomstdrink – på jordgubbar. Mums!

Chez Pelargatan

Fint pyntat och vi njöt av att umgås och bebisgulla.

Chez Pelargatan

Vi började med att leka julklappsleken och det fanns massor av roliga julklappar att sno från varandra. Roligt som vanligt. Till hjälp använde vi en vacker indiensouviner.

Chez Pelargatan

Så var det dags för middagen. Det dukades fram förrätt, Köksmästarens upp & nervända toast Skagen med sitt tillhörande vitt vin, Raimat Adabia 2010. Mycket gott!

Chez Pelargatan

Till huvudrätt blev det Whiskymarinerad rostbiff med kantarellrisotto och karmelliserad rödlök med tillhörande rödvin, Réserve de la Candamme 2005. Så fint och mört och smakrikt.

Chez Pelargatan

Och så efterrätt; Apelsinchokladmousse med rabarber confit och fikon & mandelbräck. Trevlig kombination.

Chez Pelargatan

Och sen fortsatte skratten långt in på natten i ett frostigt Stockholm…

Chez Pelargatan

Tack Berget och A2 för en fantastisk kväll!!!

Du kanske också gillar…