Adde, East Ride, Food, In-laws

Tre rätters hos Svärisarna

Ikväll blev det tre rätters middag hemma hos Svärföräldrarna, för att fira att det var fredagskväll, helg och bara för att det är trevligt att äta middag tillsammans ibland. Det var länge sen sist, många anledningar som gjort att vi helt enkelt inte kunnat äta tillsammans alla fyra.

Till förrätt blev det Fisksoppa med aioli och vitlöksbröd. Oh så gott!

20130427-100032.jpg
Till huvudrätt hade vi gjort en helstekt oxfilé i ugn och den blev så vackert rosa innuti…

20130427-100037.jpg
Till den möra och rosa oxfilén blev det ugnsrostade rosmarinsdoftande rotfrukter bl.a. morötter, palsternacka, sötpotatis och vanlig potatis. Som serverades med en kall crème fraîche sås med smak av medelhavskryddor.

Det blev supergott, och köttet så där mört som bara en riktigt fin köttbit kan bli och grönsakerna knapriga men samtidigt mjuka och söta. Riktigt gott. Tror nog att det kommer bli en favorit i sommar!

20130427-100042.jpg
Till efterrätt blev det en chokladbrownie med vaniljglass och varm hallonkompott. Mums!

20130427-100046.jpg
Enkelt och så gott och en riktigt trevlig middag med många skratt och trevliga diskussioner. Tack snälla för fin mat och ert sällskap!

20130427-100103.jpg

//A three course dinner with the inlaws tonight, it’s been a while and it was just nice to have some time together, all four of us, and talk and enjoy ourselves over a good meal. We started with a beautifully creamy Saffron fish soup with aioli and garlic bread. Main course was a perfectly medium rare filet of beef served with roasted vegetables, carrots, jams, parsnip and potatoes. And for desert a chocolate brownie with vanilla ice cream and a warm raspberry compote. Yum! //

Du kanske också gillar…