Food

Att bjuda på helstekt oxfilé

En kväll förra veckan innan pappa åkte tillbaka till Dubai (på jobb) så skulle vi grilla och det enda vi hade hemma förutom kyckling (som mamma inte kan äta) var en hel oxfilé (I-landsproblem deluxe!). Så det fick bli oxfilé. Vi marinerade den och gjorde iordning grillen och bestämde oss för att grilla den hel. Det fick bli tjejgrillning eftersom både Adde och pappa var på jobbet oh skulle komma hem senare på kvällen. Men det var ju inga som helst problem, tjejer kan grilla dom också 😉
20130627-082300.jpg
Grillen (vi kar ju en überfin gasolgrill) ställdes in på 125 C och så var det bara att låta köttet grilla på låg värme tills den är klar, vilket för oss var ca 58 C eftersom vi tycker om den rosa och köttet går upp ca 5 grader när den vilar.

20130627-082309.jpg
Personligen tycker jag att helgrillat är helt klart godast och det blir så fantastiskt mört. Det är något speciellt med en helgrillad köttbit som blir lagom rosa och saftigt tillsammans med goda tillbehör. Tidigare ville jag ha mitt kött välstekt men tycker jag att välstekt blir så himla torrt. Men men smaken är ju som det så fint heter som baken!

20130627-082320.jpg
Solen sken och det var en sån där perfekt svensk sommarkväll med värme och solsken och knappt några mygg. Vi satt länge och pratade och skrattade och till och med Wilderbeast hade kommit hem för att äta med oss, så hela familjen var samlade för första gången denna semestern.

20130627-082331.jpg
Till oxfilén blev det potatissallad på färskpotatis, sparris, rödlök, röd paprika och fetaost. Enkelt men smakrikt.

20130627-082342.jpg
Och så grillad majs och champinjoner är ett måste till, i alla fall hemma hos oss. Gott gott!

En riktigt härlig kväll med familjen och god mat!

//An evening last week we BBQ:ed a whole tenderloin / filét of beef and served it medium rare. Being of the opinion thst good quality meat should be eaten pink, this was the perfect choice for me. It was served with a potato salad with asparagus, red onions, red bell peppers and feta cheese. A beautiful Swedish summer evening with sunshine, warmth and hardly and mosquitos; is as close to heaven on earth as I know.

Du kanske också gillar…