Smartson

Dermalex Psoriasis

Psoriasis

I september fick jag vara testpilot för Smartson för Dermalex Psoriasis en kräm för Psoriasis. Jag blev ganska rädd när de andra som testa krämen skrev om sina erfarenheter med krämen men jag ville ge kramen en chans. Jag är villig att testa vad som helst för att få min “milda” psoriasis att bli bättre. Men kommentarer från andra användare var t.ex. “efter att ha testat krämen så bara efter 1 vecka slutade jag. Fick fler områden med psoriasis...” och “Jag var tvungen att sluta med krämen!! Min psoriasis fullkomligt exploderade“.

Men först var jag tvungen att göra lite research för mig själv och för er om vad Psoriasis var och hur krämen fungerade.

Vad är Psoriasis?
Psoriasis är en ärftlig kronisk sjukdom som kan drabba både hud och leder och är en av våra vanligaste folksjukdomar. Det finns 250 000-300 000 personer med någon form av psoriasis i Sverige. Hos drygt hälften av dessa debuterar sjukdomen före 25 års ålder. Sjukdomen går i skov vilket innebär att man i perioder kan ha små eller inga besvär alls, för att sedan ha perioder när utslagen blir värre.

Vad är symtomen vid Psoriasis?
Psoriasis ger röda, fjällande utslag eller fläckar som kan klia ibland. Hudfjällen är stearinliknande. När man skrapar på dem blöder huden under lätt. De röda fjällande fläckarna beror på att ytterhuden bildar nya celler fyra till sju gånger snabbare än normalt. När huden inte hinner göra sig av med de gamla hudcellerna uppstår den fjälliga psoriasisfläcken. Utslagen sitter oftast på knän, armbågar, i hårbotten, i underlivet och på könsorganen, men kan finnas överallt på kroppen. Framför allt vid ledbesvär kan naglarna angripas.

Vad är Dermalex® Psoriasis och vad används den för?
Dermalex® Psoriasis är en kortisonfri behandling av psoriasis. Dermalex® lindrar inflammationen genom att aktivera hudens egen reparationsmekanism, utöver detta verkar Dermalex® mot klåda och flagning. Dermalex® normaliserar kroppens överproduktion av hudceller och bidrar även till positiv påverkan av hudecellernas mogndsperiod. Dermalex® lämnar en skyddande film över problemområdet för att motverka nya utbrott. Den kliniskt testade krämen är enkel att applicera, har en behaglig doft och tas lätt upp av huden. Den kan användas i ansiktet och på stora kroppsytor så ofta det behövs och krämen är lämplig för långtidsbruk.

Hur fungerar Dermalex® Psoriasis?
Dermalex® Psoriasis är en ny hudkräm för behandling av psoriasis. Dermalex® Psoriasis innehåller inte kortison, utan har en helt annan verkningsmekanism: Den skapar en skyddande film ovanpå huden som 1. hindrar allergener, bakterier och andra irritanter från att passera in i huden.
2. tillför huden ett komplex av hudidentiska lipider, t.ex. ceramider, som ersätter förlorat fett i hornlagret, mjukgör huden och skyddar mot vätskeförluster.

Dermalex® Psoriasis aktiverar också hudens eget reparationssystem genom att
1. skapa en negativ gradient som ökar hudens egen transport av lipider upp till hornlagret.
2. skapa en positivt laddad miljö som stimulerar återuppbyggnaden av hornlagrets tegelmursliknande struktur.

Vad skiljer Dermalex® från andra psoriasiskrämer?
Dermalex® Psoriasis är en ny hudkräm för behandling av Psoriasis. Dermalex® Psoriasis.innehåller inte kortison, utan har en helt annan verkningsmekanism. Genom att dels skydda huden, dels aktivera hudens egna reparationsmekanismer, kan Dermalex® Psoriasis både förebygga och lindra inflammationen vid psoriasis. Produkten innehåller varken kortison, tjära/tjärprodukter, vitamin D3-analoger, vitamin A-derivat,svavel, ketolytiska ämnen som salicylsyra.

Mina reflektioner

Efter några veckors användning så kände jag inte att krämen gjorde något alls för mig. Krämen kändes lättanvänd och lättapplicerbar men jag kände inte att jag hade någon som helst förändrig av min Psoriasis. Så jag var ganska nöjd att det inte blivit VÄRRE som många andra erfarade, men tyckte det var konstigt att det heller inte blivit något bättre… Så i det stora hela var jag ganska besviken på krämen. Inget som jag fortsätter med och inget som jag känner att jag kan rekommendera. Jag fortsätter med min vanliga kräm och känner i alla fall att den gör något åt min Psoriasis när jag är duktig och applicerar som jag ska.

Du kanske också gillar…