Linköping, Moving

Att ha tagit det första stora steget

Jag har den senaste tiden lite kryptiskt avslöjat att vi har stora förändringar på gång i vårt liv. Och jag har dels inte känt riktigt att jag har varit redo att berätta om dem, men samtidigt inte riktigt vetat vad jag ska säga. Det är en ganska stor förändring för oss och det innebär en hel del saker som måste falla på plats för att vi ska kunna leva lite mer normalt ingen. Men jag ska försöka förklara…

För några månader sedan blev Adde erbjuden ett nytt jobb och det jobbet låg i Linköping. Linköping är ju en stad som vi har ganska god anknytning till eftersom det är i närheten av där Adde växte upp, där svärföräldrarna bor, staden där Adde pluggade på universitet, i närheten av Norrköping, där vi bodde mellan 2008-2011, vänner som vi flyttat ifrån samt att det är Hansson bor.

2014-01-14 linköping kartaSom ni vet eller kanske har listat ut så bor/bodde vi i en by söder om Södertälje och det är en bit till Linköping. Så valet att ta jobbet innebar också att vi skulle flytta till en ny stad och ett nytt boende. Men valet var ganska lätt för oss båda eftersom Adde inte mådde speciellt bra på det gamla jobbet och det är dags för något nytt. Så när beslutet var taget och Adde tackat ja till det nya jobbet började många frågor att ställas och många beslut att tas.

Fast beslutet innebar ju också att vi skulle flytta ifrån livet vi levt i 3 år, våra fina familj och vänner. Så beslutet var både lätt och väldigt svårt att ta. Att vi skulle flytta ifrån Lillebror var en trist tanke, för vi har haft det ganska roligt tillsammans. Tanken av att bo längre ifrån Grevinnan, K2 och Berget kändes inte speciellt roligt. Att inte kunna springa över till Ove & Lillis när man behövde lite stöttning kändes hemskt.

Men det var ju bara att inse att vi skulle fortfarande träffa dem alla, kanske inte lika ofta men de skulle inte försvinna ur våra liv. Byn skulle finnas kvar så vi skulle kunna hälsa på. Har vi haft vännerna sen öppna förskolan och klarat av att jag bodde på andra sidan jordklotet i många år, så skulle en flytt till Linköping inte förstöra något. Och familjen, ja, den kommer ju alltid finnas kvar =)

Det roliga skulle ju bli att flytta till ett eget hem, kanske till och med ett eget hus där vi skulle kunna börja skapa vårt eget. Ett ställe att kalla hem utan en massa hinder och saker undanstoppade i förråd. En ny stad med massor med nya möjligheter och saker att upptäcka. Helt enkelt ett nytt liv.

När beslutet var taget så började vi leta hus och annat i Linköpingstrakten men det är ju ganska svårt att hitta rätt på en gång. Men vi hade i alla fall börjat. Julen kom och vi kände att vi behövde komma iväg lite för att tänka och lite andrum. Så vi packade väskorna och for till Dubai. När vi kom hem kände vi oss lite mer utvilade och kände oss redo att tackla vårt nya äventyr. Men eftersom vi ännu inte hittat ett hus att flytta in i så packade vi ihop det absolut nödvändigaste och flyttade hem till Svärföräldrarna för att bo lite närmare Addes nya jobb och lättare för oss att söka hus och jobb till mig. 2013-01-31 Linköping 03

Vad det blir för hus och var det blir återstår att se, om det blir i centrala Linköping eller nån ort utanför, men i Linköpingstrakten och gärna ett vackert gammalt trähus. Men ja, som saft är det inte helt lätt att hitta och så är det svårt att veta exakt vad man vill ha… Men det löser sig.

Så nu har det gått ett par veckor av vårt nya liv. Adde har jobbat 1 vecka på det nya jobbet och trivs riktigt bra. Vi har bott i svärföräldrarnas hus i snart 2 veckor, med svärföräldrarna hemma från och till och vi har börjat leta intensivare efter hus och jobb. Tyvärr har inget kommit upp ännu som vi känner starkt för men det kommer tids nog, vi har ögonen öppna och hoppas på att vi hittar huset med stort H.

Så, nu vet ni vad som gäller framöver, det blir nog en hel del husprat och inredning och jag hoppas innerligt att ni kommer att följa oss på vårt nya stora äventyr. För bra, det blir det garanterat, det kan jag lova!

<3

Du kanske också gillar…