Me

Missing People Sweden

I tisdags kom min finaste hem med favoritsushin från Berga. Så gott! Vi njöt av sushin framför tv’n med någon trevlig serie när vi såg ett inlägg på Facebook från Missing People Sweden.

20140409-183836.jpg

Missing People Sweden (MPS) är en organisation som samordnar och genomför skallgångar av försvunna personer i Sverige, i samarbete med polisen och hjälp från allmänheten. Vi har varit medlemmar ett tag nu men ännu inte haft möjlighet att vara med på några av deras skallgångar.

Meddelandet på Facebook gällde ett försvinnande i Söderköping och det är ju bara 15 minuter från där vi bor. Och denna gången var det ett bilsök, där man söker med hjälp av bilar. Personen i frågan hade försvunnit kvällen innan och nu skulle vi ut och leta efter hennes bil och förhoppningsvis även henne.

Så sagt och gjort, kl 21 klädde vi på oss varmare kläder och tog Tanku och åkte mot Söderköping där vi skulle träffa MPS. Väl på plats tilldelades vi en sektor som vi skulle söka av med bilen. I detta fallet betyde det att åka runt på alla småvägar och gårdar på jakt efter den försvunnas bil.

20140409-183842.jpg

 

 

Vi började våran runda strax efter 22 och snacka om att vi fick se ställen som vi tidigare inte sett. Och det är ganska otroligt med tanke på att Adde har bott i området nästan hela livet och jobbat på olika jobb som gör att man spenderar mycket tid på vägarna och besöker obskyra platser.  20140409-183847.jpg

Natten fortskred och vi letade av gårdsplaner, skogsvägar, parkeringar, småvägar, hästhagar och ja… allt vi kunde hitta. Tur var det väl att vi sökte i bilen för det var både kallt och blött ute med snöblandat regn. Så om det var någon i trakten som undrade vad det var för konstiga människor som var ute och åkte mitt i natten med en Tanku så var det bara vi =)

20140409-183852.jpg

20140409-183856.jpg

20140409-183901.jpg

Vid 01.30 var vi klara med vårt sök område, och åkte tillbaka till samlingsområdet. Vi var sist tillbaka men jag tror att vi var ganska noggranna samt hade ett stort område med tanke på våran bil. När vi kom dit så var MPS ganska imponerade över Tanku och dess sökmöjlighet… Addes extralampor kanske är ganska bra ändå =)

Sen åkte vi hemåt och kom i säng strax efter 02. Tyvärr hade vi inte hittat kvinnan men MPS hade lyckats ge polisen några tips om kvinnan som de hoppades skulle leda till att hon hittades.

På morgonen så kom detta besked…

20140409-184112.jpg

Och det kändes ju jättebra för både kvinnan och hennes anhöriga. Och det kändes även väldigt bra för oss att ha hjälpt till så mycket vi kunnat.

Jag hoppas att ni kanske är intresserade av att anmäla er till MPS och kanske nån gång kan hjälpa till när det är Skallgång i era trakter. Något litet kan vi alla göra för våra medmänniskor, för det måste vara otroligt jobbigt att ha någon saknad. Jag hoppas att jag slipper det men samtidigt skulle jag vilja hjälpa andra som kanske upplever det. Hoppas att ni vill bidra!

 

Du kanske också gillar…