Photography

Fotobok från Fotoklok

Via Frily fick jag upp ögonen för Fotoklok.se som är en hemsida där man kan, “gör något klokt med dina bilder”  och skapa olika fotoprojekt som t.ex. fotoböcker, fotokalendrar, pekböcker, kort och bildbox. Jag testade att göra en fotobok (standard) med 28 sidor med bilder från vår resa till Indien 2010.

20140428-121317.jpg

Fotoböckerna kommer i en rad olika storlekar, med hård eller mjuk pärm. Boken trycks med 4-färgsteknik i en av marknadens bästa digitala tryckpressar. Jag tyckte att färgerna var riktigt läckra och bilderna blev riktigt fina. Pappret är gjort med något som kallas GalerieArt™ Silk, ett högbestruket papper med extra slät silk ytfinish. Pappret är FSC-certifierat och Svanenmärkt och skapar sidor med hög glans och fin återgivning. Och eftersom Fotoklok har ett eget tryckeri är leveransen snabb, jag fick min bok inom ett par dagar.

fotoklokFotokloks programvara “fotoklok designer” är ett lätt och användbart program där man har otroligt många val att göra. Man har ett uppsjö av färdiga mallar, bakgrunder, clip-arts, ramar att använda sig av. Så att man kan skapa olika förutsättningar för varje sida, och lägga till text och bilder som man vill. Men man kan även skapa egna mallar och bakgrunder. Ett riktigt enkelt och bra verktyg för att skapa en fotobok precis som man vill ha det.

20140428-121322.jpg

Jag är otroligt nöjd med fotoboken och tycker att det känns som ett roligt sätt att visa sina bilder från resor. Jag har ju gjort många fotoböcker tidigare och tycker att denna var den absolut bästa eftersom man verkligen kan göra sidorna precis som man själv vill ha dem. Man kan lägga till bilder, olika bakgrunder på varje sida och det slutliga resultatet är riktigt bra!

20140428-121326.jpg

Det är KLOKT att beställa sin fotobok hos Fotoklok.se =)

20140428-121331.jpg

 

fotoklok

Du kanske också gillar…