Buzzador, Food, Recipe

Chokladmousse med Muscovadosirap

Med i Buzzador-paketet från Dansukker, fanns det förutom Gelésocker Multi även en flaska med Dansukkers nyaste produkt Muscovadosirap. Det är en sirap gjord på Muscovadosocker, som är ett sockerrör som växer i Mauritius och den är Fairtrade-märkt. sirapen är mörk och smakrik med en fin ton av lakrits.

20140525-203512-74112039.jpg
För att testa den ville jag göra något riktigt enkelt och Svärmor hittade en enkel chokladmousse att testa. 3 ingredienser, ja eller fyra om man toppar med bär och enkel, riktigt enkelt.

Mörk chokladmousse med muscovadosirap (6 port)
– 5 dl vispgrädde
– 1 dl muscovadosirap
– 200 g mörk choklad
– 150 g färska bär

Häll grädden och sirap i en kastrull. Låt koka upp. Hacka chokladen och lägg i den varma gräddblandningen. Rör det slätt. Låt svalna. Vispa blandningen med en elvisp till ett fast skum. Lägg i portionsformar och garnera med bär och servera direkt.

Du kanske också gillar…