Food, OakNose

Mina älskade kryddor

Jag älskar kryddor. Jag köper alltid mängder med kryddor när jag åker utomlands och har samlat på mig väldigt mycket kul. Just den senaste tiden med flytten osv så har kryddorna legat i 2 st A4-Ikea-lådor och trängts. Jag har inte kunnat använda dem alls. Men nu äntligen har jag fått ändan ur och börja fixa med mina inköpta kryddburkar så att alla kryddorna ska ha samma burkar och få ett helhetsintryck.

Först och främst så är ju kryddskåpet i det nuvarande köket kanske inte det bästa, men det får vi göra något åt lite senare. Dels håller färgen på att flagna av och så är det för få kryddhyllor. Jag skulle vilja ha 5 hyllor istället och så måla hyllan lite, men vi får se vad som händer. Just nu så blir det enbart att få upp så många kryddor som möjligt så att jag kan använda dem.
IMG_2586.JPG
Utöver burkarna ovanför så är dessa två lådorna proppfyllda med diverse kryddor som vill ut och leva lite…
IMG_2591.JPG
akslfjla
IMG_2587.JPG
Jag har aldrig tyckt om att ha olika leverantörer av kryddor. Det ser så himla plottrigt och organiserat ut… För ett par år sedan så köpte jag 50 st glasburkar med silvriga lock som jag gav 2 kr styck för på Rusta. Dessa skulle ju användas till kryddor hade jag bestämt. Jag har använt några under åren men de flesta har legat i en plastpåse i väntan på att jag ska få till det.

Sen var ju även tanken att jag skulle märka upp varje burk med kryddans namn och därmed köpte vi även en modernare “dymo-skrivare” som jag har skapat etiketter av.
IMG_2588.JPG
Nu är det full rulle på att skapa ettikter och ställa upp dem… Nu är det bara remsorna som kan stoppa mig… =) En efter bild kanske ni får se senare…

Du kanske också gillar…