Shopping

Att göra stan

Det var verkligen evigheter sedan jag “var på stan”, ja ni vet, var ute och bara tittade i affärer, strosade runt och fikade… Det har nog inte hänt på hela sommaren och jag kommer knappt ihåg om jag gjorde det i våras heller… Men sen vi köpte huset så har tiden gått åt annat och eftersom vi inte bor eller jobbar i centrum så blir det inte riktigt av att man åker dit. Ska vi handla så åker man ju till Tornby och där finns det ju affärer men för mig är det inte alls samma sak som att gå på “stan”. Men det tror jag minsan att jag ska försöka ändra på nu…

Jag slutade 13 idag och istället för att åka hem så tog Adde och jag först och främst lunch på PizzaHut för att sen fortsätta några ärenden innan Adde åkte tillbaka till jobbet men innan det släppte han av mig på stan. Jag hade några ärenden att fixa där så det var faktiskt kanon.

Linköping har kanske inte den mest vackra stadskärna, det är ju inte riktigt Gamla Stan vi pratar om men samtidigt är den ganska “liten” och allt finns näst-intill på samma ställen. Och affärer har de, många olika och det är mycket roligt att titta på. Första butiken jag besökte var Clas Ohlson för att fixa mer band till Demo-skrivaren till mina kryddor. Där gick jag ett varv och de har fått in riktigt fina lampor som jag blev lite sugen på… Väldigt ändringsbara och i olika färger som är läckert. Men vi har inte kommit så långt i renoveringen ännu så att vi kan börja planera lampor ännu, så vi får vänta ett tag =)

Sen blev det en tur till Lagerhaus och det var verkligen länge sen ses. När Grevinnan jobbade där var jag där ganska ofta kändes det som, men nu har jag inte varit där på länge och var ganska besviken på utbudet, det var inget som tilltalade mig. Antagligen var det jag som inte var på shoppinghumör eftersom dekoration osv inte riktigt är prioriterat….

Sen blev det Glitter, Önska, Ö&B och en mängd andra butiker innan jag satte mig på Wayne’s med en Latte och bara njöt av stillheten…
IMG_2608.JPGÄn har jag inte riktigt lyckats utforska Linköping tillräckligt mycket ännu, men det ska nog bli av… Adde och jag får ta oss tiden någon dag om inte snart så blir det nog i vinter när vi tar en tur på julmarknaden i Gamla Linköping, för det mina vänner är riktigt mysigt!

Du kanske också gillar…