Food Recipe

Pepparrotsfalukorv

Här om veckan gjorde jag en Pepparrotsgryta med falukorv, jag fick lite inspiration från ett recept som hette Sommarkorv. Jag har ju väldigt svårt att följa recept, jag lägger ju alltid till något eller tar bort något så det blir alldrig riktigt samma sak. Men men vi tyckte det var riktigt gott i alla fall, så vi kommer garanterat att göra om maträtten. Och vi kom fram till att såsen skulle kunna användas med många olika sorters protein. Pepparrot är ju fantastiskt gott och det bör användas mer.

Pepparrotsgryta med falukorv

IMG_2600

 • 1 ring falukorv av valfri sort – till detta använde jag Kycklingfalukorv
 • 5 dl matlagningsgrädde
 • 1 grönsaksbuljongtärning
 • 1 liten rödlök
 • Pepparrot på tub – valfri mängd, jag använde ganska mycket för jag ville ha en stark smak
 • Salt och peppar

Servera med kokt potatis och strö över dill och gräslök att strö över grytan vid servering.

Koka potatisen. Skär falukorven i skivor, stavar eller halvmånar, det är helt upp till dig. Stek i omgångar tills den har fått en yta, den ska ju inte brännas utan få en vacker yta. Lägg över den stekta korven i en gratängform. Stek även den strimlade röda löken och lägg i formen. I en kastrull blanda matlagningsgrädde och en smulad buljongtärning. Ha i pepparroten i valfri mängd. Börja med lite och smaka dig fram. Krydda med salt och peppar. När du fått såsen som du vill, häll den över korven i formen och ställ in den i en 225 C ugn i några minuter. Strö över hackad dill och gräslök och servera med kokt potatis och en sallad.

Du kanske också gillar…

3 kommentarer

 1. säger:

  Jag älskar pepparrot. Tyvärr så har många glömt att den finns.. Det gäller att slå ett slag för den! 🙂

  1. Karoleen säger:

   Ja verkligen, mer pepparrot åt folket!

 2. […] lagade köttfärssås och pasta samt pepparrotsfalukorv till veckans matlådor samt fixade i köket medan Adde sov. Lite tvätt hanns också med men också […]

Kommentarer är stängda.