Food, Recipe

Fetaostlax med squash

Idag blev det en variant på ett recept jag hittade nånstans, kommer dock inte ihåg var… Men det var i alla fall en ugnsbakad lax med fetaost och squash. Min vana trogen så la jag till lite annat men det blev riktigt gott, men nästa gång vill jag nog ha en liten sås till eller kanske lite mer spad i ugnsformen för det blev aningen torrt.

IMG_2696.JPG

Fetaostlax med squash (4p)
1 portionsbit lax per person
1/2 rödlök
1 mellanstor squash
100 g fetaost
Olivolja
Startpeppar
Citron

Strimla rödlöken och strö den i en ugnsform. Häll över lite olivolja och lägg därefter på laxen på lökbädden. Gör stavar av squashen och lägg runt laxen. Smula över fetaosten, mestadels över laxen och krydda med svartpeppar. Pressa över 1/2-1 citron.
Ställ i en 200 C ugn i 15 minuter tills laxen är färdig. Servera med couscous, gärna kryddad med svartpeppar och citron.

Nu ska vi gå över till grannarna för en fika. Ska bli trevligt att få lära känna dem lite. Alltid trevligt med trevliga grannar som man kan umgås med!

Du kanske också gillar…