Food

Kanel och kardemummakaka

Igår var det ju Kanelbullens dag, men vi var ju iväg på Oktoberfest så då blev det inga bullar för vår del. Men idag tänkte jag att man skulle baka men det kändes inte roligt att ställa sig att baka bullar nu på eftermiddagen med migrän och när vi precis stigit innanför dörren från en helg norrut. Så istället fick det bli något lite enklare, en kanel och kardemummakaka.

IMG_0107.JPG
Receptet kommer egentligen från boken Sju sorters kakor och är en Kardemummakaka men jag tyckte att min kardemumma inte smakade så mycket så jag hade i lite kanel också.

Kanel och kardemummakaka
Ugnstemp: 175 C
200 g smör
2 ägg
3 dl socker
3 dl mjölk
8 dl mjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk kardemummakärnor
(Tillsatt av mig, 2 tsk kanel, 1 tsk vaniljsocker)
Garnering: pärlsocker och mandelspån

Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker några minuter. Tillsätt mjöl, bakpulver, vaniljsocker, grovt stötta kardemummakärnor, kanel och även mjölk och smör. Häll smeten i en smörad och bröad form. Strö över pärlsocker och ev mandelspån. Grädda i ugnen i ca 1 timma.

Enkelt och gott, och nästan som en kanelbulle!

Du kanske också gillar…