Buzzador, Food, Recipe

Kalkonfärsbullar i kokosmjölk med ingefära och koriander

Första maträtten som vi testade från Linas matkasse är Kalkonfärsbullar i kokosmjölk med ingefära och koriander. Det var en av de snabba rätterna och för mig kändes det som den mest spännande maträtten.

IMG_0092.JPG
Ingredienserna som kom med var färsk broccoli, fisksås, gul lök, ingefära, kalkonfärs, kokosmjölk, koriander och lime. Det skulle även ha kommit med ett paket körsbärstomater men det fanns inte med i kassen alls. Vilket var konstigt. Ingredienserna som vi hade hemma var kycklingbuljong, mjölk, ris, salt, socker, svartpeppar och vitlöksklyftor. Och även röd paprika samt champinjoner som var något jag kände skulle passa och som kontrast istället för tomaterna.

IMG_0091.JPG
Receptet var enkelt att följa och maträtten var riktigt lätt att laga. Lätta steg för steg instruktioner och det var ganska kul att laga något lite annorlunda.

Rullade kalkonfärsbullar som doftade härligt av koriander, lime, vitlök coh lök.
IMG_0094.JPG

Sen skulle bullarna koka i kokosmjölken och bli möra och saftiga.IMG_0095.JPG

Därefter var det bara att hälla över grönsakerna och blanda runt. Men jag skulle nog ha tagit ut bullarna först, för det kändes som att det blir lite svårare att blanda ner grönsakerna. Och man vill ju inte ta sönder kalkonfärsbullarna.

IMG_0096.JPG

Resultatet: Färgglatt och smakrikt! Adde och jag älskade denna rätt. Helt magiskt god, med riktigt härliga smaker och ingredienser. Vi skulle dock inte vilja ha körsbärstomater i, utan gillade krispigheten av den röda paprikan och champinjoner är en höjdare med asiatisk mat. Mums!

Kalkonfärsbullar i kokosmjölk med ingefära och koriander (4 portioner)

  1. Koka 3 ½ dl ris enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Finhacka ½ gul lök och riv 2 msk ingefära. Blanda med ca 500 g kalkonfärs, finrivet skal av ½ lime, 2 vitlöksklyftor, ½ ask koriander, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar i en bunke.
  3. Häll 200 ml kokosmjölk i en gryta. Tillsätt 1 dl vatten, 1 dl mjölk, ½ tärning kycklingbuljong, 2 msk fisksås, finrivet skal och saft av en ½ lime och 1 tsk socker. Låt koka 6-8 minuter.
  4. Forma färsen till 16 bullar. Lägg ner i såsen och låt sjuda i 5-6 minuter.
  5. Dela 1 ask körsbärstomater och skär broccoli i buketter. Lägg ner grönsakerna i stekgrytan. Lät sjuda 3-4 minuter, eller tills kalkonfärsbullarna är klara.
  6. Strö ½ ask koriander över kalkonfärsbullarna och servera med kokt ris.

Mina ändringar:

Jag använde 1 hel lime samt 1 kycklingbuljongtärning. Bytte ut körsbärstomaterna mot rödpaprika samt champinjoner. NÄsta gång kommer jag även att göra mindre bullar samt ta upp dem ur såsen innan jag har i grönsakerna, för att sen lägga till dem senare. Då krossas inte bullarna lika lätt!

BETYG: 5 AV 5! KOMMER GARANTERAS GÖRAS INGEN, EN RIKTIGT FAVORIT!

IMG_0098.JPG

FYI Jag är Buzzador och får testa Linas matkasse gratis! Vill du bli Buzzador, klicka här!

Du kanske också gillar…

1 kommentar

  1. […] mig så glad att jag fick testa matkassen. Tre av recepten kommer blir stående recept här hemma kalkonbullarna, rödspättan och stroganoffen. Så himla goda recept! De andra två var inte våra favoriter men […]

Kommentarer är stängda.