Maträtt nummer två ur Linas matkasse blev Biff stroganoff med gräslök och Dijon. Ytterligare en “snabb” maträtt med få ingredienser och lättlagat.
Ingredienser från påsen: champinjoner, crème fraiche, gräslök, gul lök, lövbiff och röd paprika. Det som man behövde lägga till var dijonsenap, kycklingbuljong, mjölk, olja, paprikapulver, ris, salt, tomatpuré, vetemjöl och vitlök.
Biff stroganoff med gräslök och Dijon (4 portioner)
- Koka 3½ del ris enligt anvisningar på förpackningen.
- Finhacka 1 gul lök, kvarta 250 g champinjoner och strimla ca 600 g lövbiff.
- Bryn köttet hastigt i omgångar, i en gryta. Lägg över det brynta köttet på ett fat. Fräs lök och svamp hastigt i grytan. Tillsätt köttet.
- Pudra över 1 msk vetemjöl. Krydda med 2 tsk paprikapulver, 3 msk tomatpuré, 1½ msk dijonsenap och 1 vitlöksklyfta.
- Rör ner 3 dl mjölk, lite i i taget , 1 dl crème fraiche, 1 tärning kycklingbuljong och ½ tsk salt. Låt sjuda 3-4 minuter.
- Strimla 1 röd paprika och lägg i en skål-
- Strö ½ ask gräslök och Biff Stroganoff och servera med nykokt ris och paprika.
Mina ändringar:
Använde hela asken med gräslök och använde 1 burk med crème fraiche för mer såsighet men förutom det så följde jag receptet till punkt och pricka.
BETYG: 5 AV 5! RIKTIGT GOTT, HÄRLIGT SKARP AV SENAPEN OCH KRÄMIG. VI KOMMER GARANTERAT ATT GÖRA DENNA IGEN.
FYI Jag är Buzzador och får testa Linas matkasse gratis! Vill du bli Buzzador, klicka här!