Buzzador, Food, Recipe

Rostad ratatouille med örtkräm och tagliatelle

Maträtt nummer fem och den sista av Linas matkasse blev Rostad ratatouille med örtkräm och tagliatelle.

IMG_0159.JPG
Ingredienserna som kom med i kassen var aubergine, cottage cheese, gräslök, gul lök, passerade tomater, pasta och zucchini. Det man behövde hemifrån var grönsaksbuljong, olivolja, salt, sambal oelek, socker, torkad rosmarin, vitlök och vitvinsvinäger.IMG_0160.JPG

Rostad ratatouille med örtkräm och tagliatelle (4 portioner)

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skär 1/2 gul lök, 1 aubergine och 1 zucchini i grova bitar och lägg i en smord långpanna.
  3. Ringla över 2 msk olivolja, 1 tsk torkad rosmarin och 1/2 tsk salt. Tillaga högt upp i ugnen 18-20 minuter eller tills grönsakerna fått fin färg.
  4. Koka 360 g pasta enligt anvisningar på förpackningen.
  5. Koka upp i en rymlig kastrull: 1 burk passerade tomater, 2 dl vatten, 1 tärning grönsaksbuljong, 1 msk vitvinsvinäger, 1 tsk socker, 1 tsk sambal oelek och 1 vitlöksklyfta. Låt koka 8-10 min.
  6. Vänd ber de rostade grönsakerna i tomatsåsen.
  7. Lägg upp 1 burk cottage cheese i en skål och blanda ned 1/2 ask gräslök och 1 vitlöksklyfta.
  8. Blanda nykokt pasta med rosmarinsrostad ratatouille och toppa med örtkräm.

IMG_0161.JPG

BETYG: 3 av 5. Tomatsåsen var riktigt god, men grönsakerna var jag ganska missnöjd med.  Jag var tvungen att ta ur grönsakerna ur ugnen och köra dem i en stekpanna för efter 30 minuter i ugnen hade det inte hänt något alls. De var hårda fortfarande. Och jag skulle även rekommendera att man skär ner grönsakerna fint istället för grovt. Det blev helt enkelt för hårda grönsaker.  Men örtkrämen var riktigt god så kombinationerna och smakerna var trevliga. Dock tyckte jag inte att det blev bra med denna pastasorten. Jag är en riktig pastatjej och denna pastan kändes grov och fel till såsen. Den var ca 2,5 cm tjock och svår äten. Jag skulle nog ha valt en penne till rätten just för att såsen skulle omsluta pastan bättre och grönsakerna skulle vara lika stora. Så småändringar är att rekommendera!

IMG_0163.JPG

 

FYI Jag är Buzzador och får testa Linas matkasse gratis! Vill du bli Buzzador, klicka här!

 

Du kanske också gillar…