Adde, Food

Tio års firande

Vi hade ett stillsamt firande av 10-års dagen hemma med Max. Det är det vi gillar nu för tiden, bara vi och sånt vi gillar. 

Tre rätters gör vi nästN alltid när det ska firas och det brukar nästan alltid vara gott kött till förrätt. Det är tur att vi gillar ungefär samma saker. Men det blir ju aldrig exakt samma sak, utan dagsformen gör ju skillnader. Till middagen blev det ingen Amarone denna gång, det brukar vi annars alltid annars dricka. Utan det blev Cola Light, vi var helt enkelt inte sugna på vin. 

Till förrätt blev det en ny speciallare. En champinjon och gorgonzola toast som blev ack så god. Brödet stekte vi lätt kryddad med vitlök. Champinjonerna stektes med Anchi-chili och svartpeppar och det las ovanpå en bädd av sallad. Sedan toppades toasten med en skiva gorgonzola. Oh my, så gott det var. Krämigt och kryddigt. Rekomenderas varmt. 

Till huvudrätt blev det Pepparstek med potatisgratäng och sugarsnaps. Adde gör en så otroligt god pepparstek, perfekt stekt till en medium-rare och potatisgratängen är to die for. Sugarsnaps är mina favoritgrönsaker till mat. Knapriga, salta och söta – helt enkelt underbara. 

Sen var vi mätta upp till öronen, så vi tog en liten break med en promenad och så vilade vi lite innan vi tog tag i efterrätten. Och denna var köpt, lite fusk men idag orkade vi inte riktigt göra allt från scratch. Jag fick en princesstårtabakelse och Adde en Budapestbakelse. Mums!Ett enkelt firande på precis på det sättet som känns som vi… Han och jag, jag och han, och numera en kärleksfull och fluffig vovve. Kärleken spirar!

Du kanske också gillar…