Food

Baguettepizza

Till lunch idag blev det en spännande och enkel goding. Jag har varit sugen på en riktigt god pizza men har tyvärr inte riktigt hittar någon som mättat mitt pizzabegär på ett tag. Men jag tänkte att man kanske skulle kunna göra en substitut som kanske skulle dämpa begäret ett tag. Så till lunch idag blev det något vi kallat för baguettepizza. 

Först gjorde jag en snabb pizzasås genom att koka en burk krossade tomater, en buljongtärning, basilika, peppar, anchichili och salt. Det lät jag koka i 10 minuter men jag tycker oftast att pizzasås blir bara bättre desto längre den dåe koka. 

Sen tog jag valfri mängd bake-off baguetter i valfri storlek, vi hörde halvbaguetter och körde dem i ugnen halva tillagningstiden. När de var till hälften tillagade så var det dags att skära dem på hälften så att man fick två bredbara ytor. 

Dessa bredde jag pizzasås på, jag ville täcka hela ytan men inte dränka baguetten. Så lite valfritt med mängderna. Sen är det bara att toppa med diverse toppingar. Jag hade salami, fetaost och jalapeno hemma just denna gång. 

Strö över ost och kör klart baguetterna i ugnen tills osten är gyllenbrun. Ät varma. 

  Omnomnom! 

   
 

Du kanske också gillar…