Bibbi.Ulf, Mom-Dad, Uppsala

Att besöka Uppsala

Idag åkte mamma, pappa och farbror Rulle och jag till Uppsala för att hälsa på hos faster Bibbi och Uffe. Adde och Max åkte hem för att jobba samt Tim och Flipps hade åkt vidare till nästa julfirande i Skåne. Vädret var makalöst vackert med solsken och nån plusgrad så resan upp till Uppsala gick snabbt och smärtfritt.

 

//For English, scroll down!
I Uppsala var huset vackert julsmyckat och såg ut som jag kommer ihåg det… Alla minnen från tiden i Uppsala kommer tillbaka när jag kommer hem till Bibbi och Uffe, mitt andra hem…  Efter massor med kramar så började vi med fika…Saffransbulle model gigantisk fylld med mandelmassa och russin. Väldigt gott!

Och efter fikat så gick jag omkring i huset och tittade, kollade efter att alla sakerna fanns kvar där de ska vara… Mina minnen och mysplatser där jag suttit så många kvällar. Platser där jag skrattat och gråtit på…  
Vackert! Sen började allvaret =) Vi tog och spelade lite spel… När då då? I vår familj är vissa väldigt tävlingsinriktade så när vi spelar är det väldigt högljudt och vissa hårda ord =) 
Sen vankades det trerätters middag och som vanligt när Bibbi lagar mat så var det så gott det förslår…

Till förrätt var det Västerbottenpaj, skaldjursterrin, rökt/gravad lax och räkor. Så otroligt gott – jag måste be om receptet till både pajen och terrinen.

img_2680Till huvudrätt blev det Persisk mat, dettaa fina saffransris med granatäpple var så vackert. Persisk lammgryta med kikärtor och saffransris, serverad med myntasås och sallad. Mycket smaskigt, även denna gryta är ett recept som jag skulle vilja ha. 
Som om vi behövde mer mat, jag åt nog 3 portioner, så himla gott(!) så blev det även efterrätt, päronpaj. Den fastnade tyvärr inte på bild dock. Efter maten las det pussel innan det var dags för hemfärd.
Tack snälla Bibbi och Uffe för en supermysig dag!

 

// A trip to Uppsala with Mom, Dad and uncle Rulle to visit my Aunt Bibbi and Uncle Ulf. Lots of yummy food and games, just like Christmas should be. //

Du kanske också gillar…