Media

Making a Murderer

MAM_Vertical_Keyart_US.0

Det finns väl ingen som har missat Netflix Making a Murderer serie. Omtalad och så otroligt tankeväckande serie som jag tycker alla borde se. Frågeställningarna som tas upp i dokumentären är viktiga och något hela samhället bör fundera på och agera emot.

Dokumentären handlar om Steven Avery som avtjänade ett 18 år långt fängelsestraff för sexuellt övergrepp och mordförsök på Penny Beerntsen. Efter 18 långa år frikändes Avery pga ny bevisning och blev en fri man. Två år senare arresteras Avery igen för mordet på Teresa Halback och döms 2007 för mordet tillsammans med hans systerson Brendan Dassey.

Det är en väldigt fängslande dokumentär där man dras mellan förtvivlan och en känsla av overklighet till att vara lite mer osäker och undrande om det verkligen får gå till såhär i dagens samhällen. Har han gjort det, har han inte gjort det, vem är skyldigast och vad får och får man inte göra som polis. Det finns många många olika svar och många olika teorier b.la denna som också är värd att fundera på.

Jag kan inte säga för mycket för er som inte har sett den, men har ni inte sett den, gör det!

Jag ska försöka hitta The Jinx nu… jag har snöat in mig lite på dessa True Crime historier. Ljudboken jag lyssnar på nu är Mördaren i Folkhemmet som handlar om ett par mord som skakade Sverige på 30-talet. Den historien är väldigt lik Making a Murderer och man blir så varse om att det inte bara är i USA sånt här händer, utan även i lilla Sverige.

 

//Just a small recommendation if you still haven’t seen the documentary Making a Murderer. Truely a remarkable story with so many twists! 

 

Du kanske också gillar…