Food

Quick Burger från OBH Nordica

Här om veckan testade vi att göra hamburgare med OBH Nordicas Quick Burger-maskin som jag fick testa via Trybe. Det gick snabbt och var riktigt enkelt och riktigt roligt. 2015-01-16 Quick burger 01

Maskinen har plats för 2 st biffar, rekommendationen eller tipset var att göra biffarna på 90 gram kött men min kollega Hyena rekommenderade att man skulle göra större så att de inte blev torra. Först ska man borsta grillen med lite olja så att burgarna inte fastnar. 2015-01-16 Quick burger 02

Slå på maskinen 5 minuter innan du ska steka dem precis som man gör med en smörgåsgrill. 2015-01-16 Quick burger 03Vi gjorde biffar som vägde runt 170 g. Stora burgare =) Det var riktigt lätt med hjälp av formen och pressen. Inga problem med safter som försvinner eller så. Pressa hårt så att biffarna inte ramlar isär. 2015-01-16 Quick burger 04 2015-01-16 Quick burger 05

Lägg i biffarna och grilla tills de känns lite stumma och klara. Det tar bara någon minut. Vi ville ha dem lite rosa inuti, men det lyckades vi kanske inte riktigt med denna gång. Saften som pressas ut hamnar i ett litet uppsamligstråg under maskinen och är riktigt bra. Biffarna blir fasta och väldigt saftiga. 2015-01-16 Quick burger 06

Kanske inte så snygga, biffarna kanske var i det största laget eftersom de pressades ut lite. Fina grillränder och riktigt härliga biffar. 2015-01-16 Quick burger 07Omnomnom! Tyvärr är det ju två åt gången som grillas men eftersom vi var 3 så tog det lite mer tid, men det handlar bara om några minuter. Så vi höll dem varma i ugnen, och det fungerade kanon. 2015-01-16 Quick burger 08

Inte den snyggaste hamburgaren ever…men riktigt god! 2015-01-16 Quick burger 09

Maskinen blev lite smutsig men den är lätt att rengöra med varmvatten. Men det enda dumma är att det inte finns något lätt sätt att ta bort grillgallret, som man kan göra på en smörgåsgrill. Det skulle vara det lättaste men det kanske inte är så lätt. Det är det enda jag inte riktigt gillar med maskinen, det enda negativa. 2015-01-16 Quick burger 10Annars rekommenderar jag verkligen maskinen! Den är jättesmart och användbar och kommer användas flitigt hemma hos oss. Tack Trybe för att jag fick testa Quick Burger!

 

Du kanske också gillar…