Food

Naanbröd

Idag blev det en kycklingcurry till middag. Till curryn serverade jag ris, chutneyraita, mango chutney, mango pickle samt hembakta naanbröd. Mycket smaskigt om jag får säga det själv! 

//Tonight we had chicken curry and also I made naan to go with it. Yummy and easy! 

  
Naanbröden var lätta att göra med ett recept jag hittade på nätet innehållande bakpulver, då behövde de nämligen inte jäsa i 2-3 timmar som är lite av standard. Och vi har ju ingen stenugn så de fick tillagas i vanliga ugnen. 

Snabba naanbröd (8 st)

8 dl vetemjöl (+ lite extra till kavling)

1 msk bakpulver

1 tsk salt

1 dl vatten

2 dl turkisk yoghurt

1 ägg

Smör

Flingsalt

Några vitlöksklyftor

Sätt ugnen på 250°. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Vänd i vatten, yoghurt och ägg. Blanda ihop allt till en deg, den kommer vara lite kladdig. Dela i 6-8 lika stora bitar och dra ut bröden till dropformar. Lägg på en plåt och grädda mitt i ugnen i 6-8 minuter, tills de fått fin färg. Pressa några vitlöksklyftor och blanda med smält smör, pensla bröden när de kommer direkt ur ugnen och strö över flingsalt. Servera direkt. 

Du kanske också gillar…