Idag blev det en kycklingcurry till middag. Till curryn serverade jag ris, chutneyraita, mango chutney, mango pickle samt hembakta naanbröd. Mycket smaskigt om jag får säga det själv!
//Tonight we had chicken curry and also I made naan to go with it. Yummy and easy!
Naanbröden var lätta att göra med ett recept jag hittade på nätet innehållande bakpulver, då behövde de nämligen inte jäsa i 2-3 timmar som är lite av standard. Och vi har ju ingen stenugn så de fick tillagas i vanliga ugnen.
Snabba naanbröd (8 st)
8 dl vetemjöl (+ lite extra till kavling)
1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 dl vatten
2 dl turkisk yoghurt
1 ägg
Smör
Flingsalt
Några vitlöksklyftor
Sätt ugnen på 250°. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Vänd i vatten, yoghurt och ägg. Blanda ihop allt till en deg, den kommer vara lite kladdig. Dela i 6-8 lika stora bitar och dra ut bröden till dropformar. Lägg på en plåt och grädda mitt i ugnen i 6-8 minuter, tills de fått fin färg. Pressa några vitlöksklyftor och blanda med smält smör, pensla bröden när de kommer direkt ur ugnen och strö över flingsalt. Servera direkt.