Adde, Max, Me

Att sova ensam

Det här med att sova ensam…

Det är kallt i sängen och hur man än ligger är det inte bekvämt. Man vrider och vänder och inget känns sig likt. Täcke på, täcke av, bulla upp kuddarna, sova utan kuddar… Ja, det är bara ett ända långt skiftande för att hitta något sätt att ligga still på. Det problemet har jag nästan aldrig när Adde är hemma. Nej, då behöver jag knappt lägga ner huvudet på kudden så har jag somnat, tryggt och stilla. Sen vi flyttade ihop har det varit ganska få nätter då vi inte har sovit i samma säng, ja, förutom Östersundsåret. Men då kom inte Adde hem alls i veckorna så det blev att det tog flera månader innan jag kunde sova hela natten utan att vakna till. Men det är ju en svunnen tid…

Adde har ju jobbat natt den senaste veckan och jag är inte alls bekväm med det. Det vill säga, jag är inte rädd eller så utan jag kan helt enkelt inte somna. Jag vrider och vänder och måste ha tv’n igång annars går det helt enkelt inte att somna. Så många långa timmar med serier samt mobilsurf har det blivit istället.

Men nytt nu är ju även att jag har Max att gosa med på kvällarna och nätterna. Trodde jag ja… Hundskrället vill ju inte sova inne hos oss när jag är ensam, när han får plats i sängen. Nej då vill ha ligga i sin soffa ute i vardagsrummet som vanligt. Efter hans dagliga Dentastix precis innan läggdags som han alltid får i sängen hos oss så skuttar han iväg till soffan och somnar som en gris, även de kvällarna när vi är ensamma, hur mycket jag än försöker hålla kvar honom i sängen. Knashund!

Men ibland, några minuter här och där, har jag haft turen att han har kommit in i sovrummet på natten och bara smågosat lite. Kanske 5 minuter max, men de 5 minuterna lever jag länge på… <3 Då kan jag slappna av lite, ta och lägga handen på hans mage och känna hur han andas… Rytmen gör mig lugn och jag kan stänga ögonen och bara somna ifrån…  image1

 

 

Du kanske också gillar…