Food

Våffeldagen

imageIdag är det inte bara långfredag men också våffeldagen. Så vad tror ni det blev till middsg? Jo våfflor såklart.

Vi började med matvåfflor och det fanns lite olika varianter att välja på. Skagenröra och kräftskjärtar, kantarellfärskost med stekt svamp, pepparrotsfärskost samt cambozola.

Ovan ser ni en av favoriterna, skagenröra och kräftskjärtar. Riktigt gott, blir nog även gott med lite rödlök till om man har det. Pepparrotsosten var en riktig överasking, riktigt gott men jag hade gärna sett att man kunde para ihop den med något, kanske en bit hamburgerkött eller en rökig skinkskiva. Men pricken över i:et för mig var cambozolan. Oh my! Men även där hade det varit kul med något att para den med, kanske en marmelad. Men det tåls att utforskas mer!

Sen hade vi tänkt att vi skulle ge oss på en desertvåffla med det enklaste och godaste vispgrädde och sylt men vi fick skjuta på det eftersom vi var så mätta. 🙂

Så, våffeldagen firades ordentligt med nya härluga smakkombinationer! Mums!

//Waffelday is a thing in Sweden, however our waffels are usually thinner and crisp. Their mostly eaten sweet with whipped cream and jam but sometimes also savory with a variaty of toppings but the most usual one is roe, sour cream, chopped red onion and dill. But today we tried a few new flavor comos that we loved.

Du kanske också gillar…