Food, Weekend

Sörgårdens Gästgiveri

Gårdagens besök var superlyckat, vi hade det väldigt trevligt och fick en hel del gjort i trädgården. Tack alla för hjälpen. Tyvärr fick jag inte en enda bra bild från gårdagen, det var för mycket annat kul att göra så ni slipper en bildkavalkad från de besöket =)

Efter en vilosam söndag så hade vi bokat en dejt med Muntrarna (grannarna) för att åka till Sörgårdens Gästgiveri och äta pizza. Något vi länge sagt att vi skulle passa på och göra och vi är såå glada att vi tog oss tiden, pizzorna var superfina och vi har haft det supertrevligt.

Sörgårdens Gästgiveri byggdes 1926 som Mutebo skola men som 1964 lades ner och köptes av Lars G Bohman och renoverades i allmoge och används nu som restaurang och festlokal. Den drivs fortfarande av samma familj, nu av andra och tredje generationen.

Det är en superhärlig miljö och jag skulle absolut kunna tänka mig att hyra stället för fester i framtiden, det är en magisk lokal.

IMG_5246

Den gamla skolbyggnaden tillika restaurangen.

IMG_5247 IMG_5248

Inne så är det som sagt inrett i allmoge samt herrgårds-chic eller vad man ska kalla det med mängder av herrskapsföremål. Det finns ett silverrum, ett trärum och ett bronsrum på nedervåningen. Denna ljuskrona pryder hallen.

IMG_5249

Gästgiveriet erbjuder PizzakvällarRäkaftnar, Sommar på Sörgården, KakbufféPubaftnar och catering om man så önskar.

IMG_5250

Men vi var som sagt på pizzakvällen och då fungerar det så att man själv får välja vad man vill ha på sin pizza.

Pizzan är grundad med tomatsås och ost men sen får man välja på tre gröna och en röd topping.

Grönt: Färska champinjoner – Färsk paprika – Färsk lök – Färsk purjolök – Färska tomater – Ananas – Grekiska oliver

Rött: Svensk skinka – Bolognese (svensk nötfärs) – Svensk kyckling (hemgjord kebabkrydda) toppas med vitlökssås – Svenskt bacon – Pulled Pork (svensk fläskkarré) toppas med hemgjord BBQ-sås – Räkor – Tonfisk – Mozzarella – Ädelost

Men det fanns även tre specialpizzor Blanco: vit bas, ost, champinjoner, zucchini, karamelliserad lök, vitlöksolja, knaprigt bacon, toppad med balsamreduktion, ruccola och pulveriserad trattkantarell, Serrano: tomatsås, ost, kronärtskocka, oliver, färska tomater, serrano, toppas med balsamreduktion, ruccola och riven parmesanost och Gambero: tomatsås, ost, sparris, mozzarella, chilimarinerade kräftstjärtar toppas med ärtskott.

Och så serverades det självklart även dryck och jag tog en “trip down memory lane” och tog en Kingfisher som vi drack en hel del av i Indien.

IMG_5251

Carina och jag tog varsin Gambero och den var fantastiskt god. Rekomenderas varmt! Bland det godaste jag ätit faktiskt! Adde tog en egenkomponerad pizza med champinjoner, svarta oliver, paprika och ädelost och Emil tog en pizza med bland annat pulled pork. Alla 4 var supernöjda så det var en lyckad middag. IMG_5252

Addes egenkomponerade pizza med champinjoner, paprika, ädelost och svarta oliver.IMG_5253

Supergott och väldigt mätta utforskade vi lokalerna innan lilla Elsa började bli alldeles för rastlös. Man kan bara titta på Nicke Nyfiken så många gånger =)

IMG_5254 IMG_5255 IMG_5256

Här hade det tidigare under dagen serverats kakbuffé och det är nog näst på tur för vår del i alla fall =) Bara hitta ett bra datum med fint väder så att man kan sitta ute och njuta. IMG_5257 IMG_5258

Nöjda och belåtna åkte vi hemåt, det är bara 6 km fågelvägen till Sörgården, lite längre med bil, men vi kommer nog besöka stället mycket. Det kanske kommer bli lite av vårat go-to-ställe när vi får besök =) Nån som vill komma på besök?

IMG_5259 IMG_5260

Tack för en superhärlig kväll =)

Du kanske också gillar…

1 kommentar

  1. […] mig. Jag hade bokat bord på Sörgårdens Räkafton som jag såg info om när vi var där och åt pizza för några veckor sedan. Vi hade inte en aning om vad som gällde för kvällen men vi åkte […]

Kommentarer är stängda.