Adde, Food

Räkafton på Sörgårdens gästgiveri

Ikväll var det dags för “date night” för Adde och mig. Jag hade bokat bord på Sörgårdens Räkafton som jag såg info om när vi var där och åt pizza för några veckor sedan. Vi hade inte en aning om vad som gällde för kvällen men vi åkte snällt till Sörgården och hoppades på det bästa.

Som det varit de tidigare kvällarna var det fantastiskt väder och Sörgården ligger ju väldigt vackert så det kändes som att det skulle bli en bra kväll =) Räkafton serverades i Stallet och när man ser det så här ser det ju väldigt litet ut, men man kan även sitta ute på baksidan där det även finns en liten göl. Inne har de kanske 20 platser och det är uppbyggt som en mysig pub.IMG_5343

Vårt bord var reserverat men jag tror inte riktigt att man alltid behöver boka. Det kändes som att det var flera sällskap som droppade in under kvällen. Men det är kanske bäst att boka så att man får plats. Och ute hade de dukat upp med buffén. Det fanns så klart färska räkor, olika sorters surdegs baguetter, knäckebröd, ost och smör, 3 olika dippsåser – aioli, thousand island och en dillsås samt olika grönsaker och så räkchips. Massor med godsaker.  IMG_5344

Och det är så fint upplagt tycker jag också =)IMG_5345

Till maten fanns det lite olika sorters öl att välja på och denna rekomenderades till mig så det fick bli en sån. Trevlig och lättdruken, Adde som körde tog en Cola. IMG_5346

Runt omkring oss började borden fyllas upp och snart var det en härligt surr av glada tillrop och människor som njöt av semester och av att äta gott. Utsikten var inte så dum den heller. Och för att ligga strax intill en väg så hördes det inte mycket från vägen…

IMG_5347

När vi sen var mätta och belåtna gick vi in för att betala och jag passade på att fota lite inne också. Typisk pubmiljö. Förövrigt tar det kontakter eller Swish – Älsk på det!

IMG_5348

Sen tackade vi för oss och tog oss några hus bort och tittade på deras nyöppnade butik Garag1. Det har jag tyvärr ingen bild på men det är en salig bladning av loppisfynd, vackra föremål, böcker, möbler och matvaror så som flädersaft, trattkantareller och maskrosmarmelad. Jag lyckades ju så klart hitta både det ena och det andra som jag kan visa nån dag, men det var ett lyckat besök i butiken och jag önskar dem all lycka till med den!

IMG_5349

En riktigt mysig kväll som rekommenderas varmt, Räkafton på Sörgårdens Gästgiveri det är grejer det! =)

Du kanske också gillar…