Food

Tio matfrågor

2014-01-09_crostini_52ce65e3e087c3127cbc8671

Hittade en härlig matig lista hos Lovisa som jag var tvungen att låna… Och så tänkte jag även att det vore lite kul att lägga upp lite bilder på mat och recept som jag har i gömmorna ifall ni behöver lite tips =)

Tre ord som beskriver mig i köket.

Experimenterande, tio-bollar-i-luften-samtidigt och klantig.

image-1

Vad äter jag helst till frukost.

Godsaker! Jag är en riktigt fantast av “Continental Breakfast” med croissants, scones, toast osv. Älskar sånt! Gärna med löskokta ägg samt en riktigt god Latte.

Tre köksredskap jag inte klarar mig utan.

Bra knivar, älskar våra Globalknivar, osthyvel, cheese lover deluxe samt köttermometer, så att man kan göra de godaste filéer i ugnen.

baileys_mousse_520618b1ddf2b31b1a5a3707

Två köksredskap jag skulle vilja ha.

En riktigt fin/bra mandolin som jag inte kan skära sönder fingrarna på samt en maskin som kan göra Zoodles (mums) så att jag kan skippa en del pasta i min kost.

Fyra råvaror som är ett måste på min pizza.

Skinka, räkor, gorgonzola och svarta oliver. Gärna inbakat i en Calzone…Oh My =)

Vad är det konstigaste man hittar i mitt kök.
Konstigaste, hmm… jag har nog inte så mycket konstigt i köket förutom ett gigantiskt lager av roliga kryddor som jag köpt på alla mina resor. Iofs har jag ganska mycket knasiga prylar som en Gumball machine (tuggummiautomat), min PEZ-samling bl.a. min stora Hello Kitty-PEZ, glasburkar med godis, McLovin´ och en massa annat kul =)

Favoritdessert.

En riktigt god Cheesecake är svår att slå, gärna med hallon. Eller kanske en Brownie med frosting. Eller en vaniljpannacotta. Det är tre favoriter bland många =)

2015-01-14-nyar-07

Något jag skulle kunna äta varje dag.

Sushi, bland det godaste jag vet och så varierbart! Men om man ska tänka just nu, så är jag helt såld på kokta ägg och avokado till frukost det tröttnar jag inte på.

image

Det lagar jag helst nu för tiden.20140526-212356-77036638

Enklare mat som skapar matlådor oftast någon gryta och pastasås alternativ någon asiatisk gryta med kyckling. Det är gott!

img_1329

Något jag tycker om men inte lagar så ofta.

Hemmagjord pizza är en favorit eller kanske risotto. Eller kantarellkyckling. Det är smaskigt men tar lite tid och jag tar mig inte tiden tyvärr. Måste nästan ta och göra det snart.

2015-01-14-nyar-01

 

Du kanske också gillar…