Me

Perception

img_1649

Wikipedia förklarar Perception som är den samling processer i hjärnan som tolkar information från sinnena som föremål, händelser, skrivna och talade ord.

Det sägs att vi alltid kan se våra näsor men hjärnan låtsas inte se näsan. Den försvinner liksom utanför vårat synfält, vi väljer bort att alltid se den till fördel för att se allting annat i världen. Det är ganska sjukt egentligen och väldigt häftigt också.

Ibland förundras jag över hur svårt vissa har det att se situationer och andras upplevelser. Det är kanske något som är svårt men något jag är väldigt glad med att jag kan se. Jag är ganska bra på att se olika händelser och situationer och känna mig in i hur andra upplever situationer. Det kanske är lite av min grej, men jag förstår inte varför det är så svårt för andra. Det kan störa mig något enormt när folk inte ens försöker sätta sig in i en annan situation. Det finns alltid två eller flera sidor till alla lägen. Olika vinklar, olika känslor, olika händelseförlopp. Människor uppfattar saker olika och vissa kan bara se saker ur deras synvinkel. Det bör inte vara så svårt att förstå varandra? Eller, vad tycker ni?

(Picture: borrowed, please let me know if you know the creator so that I can give credit, where credit is due.)

Du kanske också gillar…