Food

Bort med kolhydraterna

Efter nyår, ganska exakt den 2 januari började vi leva ett lite nyttigare liv. Vi drar ner på kolhydraterna och sockret över lag samt att vi slutar dricka Cola Light. 

Hur har de tre första dagarna varit? Jo riktigt bra faktiskt. Jag förväntade mig att jag skulle ha superont i huvudet och att jag skulle vara allmänt grinig men jag känner inget som helst behova av socker, är inte ens lite sugen och Cola Lighten känns inte heller som att jag är sugen på. Vi äter god mat med en bas av kött/kyckling/fisk och så grönsaker till. Riktigt gott och jag känner att min mahmge är så nöjd med att skippa kolhydraterna, som jag annars oftast går ont av. Nu är jag mindre uppblåst och magsmärtan är i stort sett borta, samt att jag i stort sett inte är hungrig alls. 

Jag hoppas ju att detta även ska synnas en del på vågen men än så länge känner jag väl inte riktigt någon skillnad men vi får väl se hur det går. 


Matlagningen har blivit lite roligt igen då jag behöver komma på goda kombinationer som funkar utan att använda kolisar. Gårdagens middag blev spenatstuvning utan vetemjöl med ägg och korv. Inte alla dumt!

Men vi får se om sockermonstret visar sitt fula tryne snart men än så länge är jag nöjd och glad och väldigt mätt 🙂

Du kanske också gillar…