Festivities

Partypinglans 40-års dag

I lördags var det äntligen dags för att gå på en hejdundrande 40-års fest. En sommarfest vi gått och väntat på då jag misstänkte att Partypinglan är en riktigt bra festfixare, och jag var verkligen inte missnöjd, det var en underbar fest!

Partypinglan är min chef och jag är så tacksam att även få kalla henne min vän!❤️ Och nu få träffa hennes make samt andra vänner skulle bli väldigt roligt. Festen delades även med PPs granne Anna som också fyllt 40-år.

Festen hade tema Tusen och en Natt så vi svirade in på uppfarten iklädda enligt tema, Adde i egyptisk traditionell galabeja (dvs lång särk) och jag i ett försök till haremdräkt men tyvärr fick jag göra lite av en nödlösning då min top gått sönder i tvättmaskinen. Men det fick bli harembyxor, en tunn blus samt sjal och huvudsmycke.

När vi skulle kliva ur bilen öppnade sig himlen och vi vart dyngsura… Men det gick bra ändå, första stoppet var i garaget för obligatorisk foto 😊

Sen serverade välkomstchampagne och tilltugg inne hos Anna. Och där träffade vi även min fd kollega Löperskan med make samt min nuvarande kollega vår alldeles egna Ingrid Bergman. Och sen var det ju massor av andra gäster, vänner och familj till PP och Anna, utklädda till tänderna. Det fanns magdanssöser, haremdamer, blåa andar, sultaner, sheikhar osv osv. Massor av roliga människor och utklädnader.

När regnet slutade och solen värmde och torkade upp gick vi ut och njöt av plock och mer att dricka. Godare laxrullar har jag inte smakat, åh sååå gott!

Sen var det dags att sätta sig till bords. Vi hade vardera fått ett halvt kort att hitta den andra till för att hitta sittplats.

Jag fick sitta bredvid en väldigt trevlig svartklädd Sheikh och en färgglad gråskäggig särkklädd mosesliknande man samt en långhårig haremdam. Supertrevliga!

Sen bjöds det på en smaskig middag med gott vin till. Rostbiff, potatissallad, fetaostkräm, grönsallad samt foccaccia. Kan lova att vi var nöjda och belåtna!

Våra fina jubilarer hälsar välkomna…


Vid besök på toaletten möttes man av denna roliga skylt 😊

Efter huvudrätten fick killarna byta platser och det serverades desert, kladdkaka med grädde och bär.

Vi sjöng och skålade samt skrattade åt festens härliga ordningsregler, bl.a. att kläder rekomenderas hela kvällen, om maten tog slut skulle man låna från vänster eller att kvarglömda gäster återfås mot beskrivning, haha!

Middagen avrundades med en frågesport om jubilarerna samt 1977. Svåra frågor men jag låg bra till fram till de sista frågorna. Men väldigt roligt var det i alla fall!

Huset var så härligt pyntat, ja egentligen båda men vid det här läget hade vi ännu inte gått vidare till PPs hus där dansgolv skulle finnas.

Men sen blev vi visade till det upplysta huset på andra sidan häcken där musiken dunkade och lamporna gav ett höftigt sken.

Först en drink vid drinkbordet. PP fixade en strawberry daiquiri till mig. Mums!

Här fanns det små härliga lounge-områden, ett härligt dansgolv och ett karaokerum. Hallå, fattar ni eller, hur häftigt?!

Vi varvade med att sitta inne, ute, dansa och dricka gott. Prata med så många vi hann med och hade det verkligen supertrevligt. Här leker jag med lamporna i loungeområdet 😊

Om vi var lite sugna fanns det även ett gediget snacks- och godisbord. Nomnomnom.

Och framåt natten kom vickningskorven fram. Det var supergott, kändes som att det behövdes när vi dansat och skrattat en hel kväll och halv natt.

Natten övergick till morgon och vid kvart i tre tackade vi för oss och körde hem, upprymda och lyckliga. Adde hade träffat både gamla kollegor samt nya bekanta med gemensamma intressen och det kändes så härligt att även han haft en superkväll. Och jag fick mina förväntningar uppfyllda, flera gånger om. PP är otroligt generös, uppfinningrik och helt enkelt en underbar person, och hennes familj och vänner lika så!

Tack Anna och PP samt makar för en fantastiskt rolig kväll, helt klart årets fest! Vi kör nästa år också va? 😝

Du kanske också gillar…