Friends/Family, Uppsala

En dag i Uppsala

I söndags var det en solig och varm sensommardag och vi gjorde oss redo för att åka norröver till Bibbi och Uffe i Uppsala. Vi i detta fall var Mamma och Pappa, samt Wilderbeast.

Vi fyllde bilen och åkte norrut och vädret blev bara bättre och bättre när vi åkte genom Stockholm.

Väl framme hos faster sken solen och det var en underbar dag. Det var länge sedan vi var i Uppsala, min älskade studie-stad, så det var fint att vara tillbaka.

Vi satt ute och fikade tillsammans med så mycket gott, citronrutor, paj och blåbärsmuffins med blåbär från Öje. Det är kärlek det <3

Där satt vi länge och njöt av solen. Kusinerna, dvs jag, Wilderbeast, Globetrottern samt Globetrotterns sambo Biståndshandläggaren samt Juristen, satt länge länge ute i solen medan de vuxna gick in. Solen värmde och vi pratade, sådär som vuxna kusiner kan göra som vi inte tidigare har gjort. Nu är vi alla vuxna, med liv och jobb och allt sånt som vuxna har. Vi pratade så som våra föräldrar i alla tider har pratat, och för mig var det magiskt!

När skuggorna var längre än värmen var varm så var det dags att röra sig inåt för födelsedagsmiddag. Och vid det laget hade även Ove och Lillis anslutit och alla samlades i köket.

Där bjöds det på bubbel och snittar – Laxrullar och Loaded chips, dvs chips med rom, gräddfil och rödlök. Så smaskigt!

Jag skulle köra bil så det blev en bubblig äppelmust till mig. Det är något väldigt trevligt med mousserande äpplen. Friskt och sött!

Bordet var som vanligt dukat med Bibbis detaljöga och det är alltid så vackert! Vi älskar båda två det turkosa porslinet och det är lite roligt att vi har det båda två =)

Sen var det dags för mat, och hos Bibbi blir man aldrig besviken. Jag har ätit många många middagar hos Bibbi och Uffe och varje gång blir jag mer än nöjd.

Idag skulle det bjudas på Lamb racks. Till det var det potatis och ugnsrostade rotfrukter som serverades med Getostkräm och en rödvinssås som var sugrörsgod!

Kolla bara, oh my! Rosa lamb och goda rotfrukter… Omnomnom!

Efter middagen och som var fyllt med så mycket skratt och prat att jag hade ont i kinderna, så började solen gå ner utanför fönstret.

Och det bjöds på Hallonpaj och kaffe. Magiskt!

Efter många timmar av ett av de bästa gänget jag känner, så kände jag mig fylld på kärlek och värme och det var dags att röra sig hemåt genom ett mörkt Sverige. Wilderbeast körde första delen av vägen in till Stockholm och blev avsläppt utan för porten, så körde jag andra delen hem till Brains.

Det var en söndag det, i sensommar sverige, med en rejäl påfyllning av energi =)

Du kanske också gillar…