Veckans bilder

Veckans bilder – v52

”Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Cervera

Årets sista vecka och tyvärr för min och Addes del så spenderades den i sjuksäng, med feber, hosta, halsont och ont i kroppen. Och tyvärr, är vi inte just nu på Sirs 40-års/Ny års-fest, utan vi sitter i soffan under varsin filt och hostar ikapp och varvar feberfrossa. Vi hade så sett fram emot årets sista fest hos våra fantastiska vänner men det blev inte av denna gången. ?

I veckan fick Max smaska på sitt julkort från snällaste farbror Hansson.


Söttis hunden har verkligen varit supersnäll nu när vi varit sjuka, vi har knappt orkat något alls förutom promenader med vargen.


Visst får man ha ljusen tända trots att det egentligen är efter “advent”? Älskar ju min fina Nordic Light-ljusstake från Design House, en födelsedagspresent från mina svärföräldrar ❤️ Har den ju framme året om ??


En dag när maten var “slut” läs vi hade inget enkelt och gott hemma tog vi oss till Citygross för att handla lite. Sååå kul, not!


En morgon, vid 04.00 vaknade jag superpigg utan hosta och feber. Jag kunde inte somna om Men Adde och Maxen sov, så jag gick ner i källaren och organiserade matkällaren. Men efter två timmar var jag klar med den högra sidan, dock finns mer att göra på den vänstra sidan, men då var jag så slut att jag gick och la mig igen och sov i flera timmar. Vaknade sen lika illa som jag mått tidigare… Orkar inte!


En kväll åt vi älgfärsburgare, så himla gott men det var ungefär det enda vi orkade den dagen.


Idag är det trots allt Nyårsafton och vi har hittat lite ork att slänga ner en fläskfilé med lite kryddor i vår nya Sous Vide-maskin och en färdig potatisgratäng i ugnen. Mer ork finns tyvärr inte. Men det är ju det som är så häftigt med just en sous vide, man behöver inte göra så mycket, maskinen gör allt.


Efter strax över 1 timme var filén redo att skära upp i skivor, man kan med fördel köra köttet längre men man ska nog nöja sig med max två timmar med filé eftersom köttet inte behöver möras så mycket, blir liksom inte bättre, snarare kan man förstöra köttets fibrer.


Sen stekte vi skivorna i stekpanna för att få lite yta på köttet.


Sen serverades köttet med potatisgratäng och bea-sås. Som sagt “sköter sig själv mat” men dennagången blev köttet verkligen fantastiskt gott. Sous vide är ett underbart sätt att tillaga mat på och det ska bli riktigt häftigt att testa med andra lite icke-möra köttdetaljer.


Ett trist avslut på detta året med mycket sjukdommar men vi hoppas på ett bättre och friskare 2018!

Du kanske också gillar…