Adde, Hansson, Shopping, The Crazy Three

En semesterdag i mars

Mitt i semesterplaneringen så tog jag och begärde semester på en fredag. Adde och Hanson var lediga och det vankades Ullaredsresa och enligt tradition så även ett besök på Hylte och Skeppshult dock inte Torsbo denna gången.

Trots semesterdag ringde klockan 0400 för att vi skulle hinna med. Adde tog ut M på långprommis och jag bredde mackor för dagens äventyr. Vi käkade frukost och ställde ut Max i hundgården och lämnade huset strax efter 0600. Ute var det minus elva! Burr!

Skickade meddelande till Hansson och kollade att han var vaken för vi skulle hämta upp honom på vägen och fick tillbaka en bild på en smått sur Zenith. Haha!

Det var verkligen en supervacker morgon!

Vi hämtade Hansson och rullade söderut till dagens första stopp. Under tiden dracks det kaffe och åts mackor och kakor och humöret var på top, som vanligt. Detta är ju fjärde gången vi tar turen till Ullared, Hylte, Torsbo och Skeppshult så det känns som att vi är lite veteraner nu ??

Solen sken över ett snöigt Småland och väglaget var perfekt. Och strax innan 0900 rullade vi in på parkeringen vid Skeppshults fabriksförsäljning. Andra gången vi tar oss dit och varje gång blir vi ett par tusenlappar fattigare. Men det är ju superbra produkter som kommer hålla i alla år så det är en bra investering tycker vi.

Det finns mycket annat i butiken också så det är väl värt ett besök om man gillar inredning och Skeppshultprodukter. Kolla bara denna läckra dukning, det är supersnyggt med gjutgärnsfat och linneservetter. Det påminner mig on att jag får fortsätta leta efter ett gäng linneservetter. Gärna gråa eller vita. Så snyggt!

Efter lite shopping rullade vi vidare mot Ullared och när vi kom fram blåste det något hemskt att man nästan förfrös händer och ansiktet bara på den lilla biten från bilen in i butiken. Usch!

Denna gång hade vi en ny taktik, vi tänkte ta butiken i bakvänd ordning och börja med Inredningsavdelningen vilket kändes som ett bra drag. Det fanns mycket fint men inte riktigt lika mycket som tidigare gånger tycker jag. Men jag fotade en hel del kul och fick bilder från båda Adde och Hansson på roliga grejer ?

Nån gång efter tolv var det dags att äta lunch då hade vi hunnit med Inredning, kök, media, leksaker och kläder för mig. Vi kände så att det var dags för lunch och tog oss mot Kaffebaren och kundvagnsparkeringen.

Förra gången testade vi Restaurangen men vi ville ha något nytt. Kaffebaren är mer bistromat med både varma och kalla, lite enklare alternativ.

Vi tog varsin maträtt, en bakad potatis med skagenröra, en ost och skinkpaj och en räktallrik. Mums!

Gott och lugnt och trevligt ställe. Men idag är det ju kanske inte högtrycksdag.

Utangör kan man ju hitta både laddstationer för sin mobil samt Lego-GKs.

Efter maten var vi redo för lite med shopping och tog Killkläder, verktyg, jakt och djuravdelning näst.

Sen gick vi genom matavdelningen lite snabbt och hittade lite knasigheter, bland annat smörgårspålägg med Bounty-, Twix- och Malteserssmak. Ja ni, det kanske är gott?

När vi var klara tog vi oss mot kassorna och det var INGEN kö. Score!

Den obligatoriska vagnbilden, den första är Addes och min och den arndra är Hanssons.

Lite slutkörda började vi rulla mot Hylte. Solen sken och det var verkligen en underbar dag!

På Hylte finns det massor med jaktgrejer och massor med grejer som killarna har att kolla på. Adde passade på att kolla en på ny motorsåg men det blev inget köp.

När vi kände oss nöjda rullade vi hemåt och när vi passerade Jönköping höll solen på att gå ner.

När vi släppte av Hansson var klockan 19 och det var mörkt igen. Vi rullade hemåt för att gosa med vår lilla älskade Max.

Åter igen en riktigt härlig dag tillsammans, en årlig eller halvårlig tradition som är en riktigt kul grej! ?

Du kanske också gillar…