Mom-Dad

Bergs slussar

Idag hade vi besök från mamma och pappa. De kom ner på förmiddagen, precis när regnet slutade och Addes sockerkaka precis kommit ur ugnen. Vi började med att fika och bara snack lite. De hade tagit med sig massor med saker ner, tomatplantor, ett bollkryss och en Elefantfot och massor med mat. Mamma är så söt när hon börjar baka och gör extra för att ta med till oss, så nu har vi en Äppelkaka, en Kanel- och gräddfilskaka och ett gäng med bullar i frysen. Tack snälla mamma!

När vi fikat klart så hade molnen skingrat och solen värmde och jag skickade ut föräldrarna för att plocka äpplen från vårt “mos-träd”. Massor med äpplen och jag kommer inte kunna använda allt och inte heller äta dem “råa” då jag är allergisk. Mycket frukt på träden just nu, både äpplen och päron har vi fått i år.

När vi plockat klart var det dags att åka mot Bergs slussar för lite lunch och en promenad. Vädret hade verkligen tagen en vändning och det var en riktigt vacker dag, men inte så varm som det tidigare har varit och det var bara tacksamt =) Och självklart så fort vi kom fram i Berg och skulle parkera invid Kanalkrogen så blev vi stoppade av en broöppning, klassiskt =)

Vi hade tänkt att testa Kanalkrogen denna gången. Förra gången vi var här med Grevinnan för 4(!!!) år sedan åt vi på Jenny’s men jag hade läst många dåliga recensioner och kände att det var bättre att testa kanalkrogen inställer. Vi satte oss ute på altanen och restaurangen var halvfull så det kändes som att vi verkligen kom vid rätt tid. Jag hade tänkt att att det kanske skulle vara mycket folk eftersom det är en söndag och sommar samt att det är Loppis men det var inga större bekymmer. Nice!

Vi bestämde oss snabbt för vad vi skulle äta och maten kom fort, det kändes som att det flöt på riktigt bra. Jag beställde in en hamburgare med lagrad cheddar, inlagd lök, och tryffelaioli och pommes.  Bra tjocka burgare men lite för stort bröd i förhållande till biffarna, men det är ju en småsak. Jag tyckte hamburgaren var väldigt god och pommes var bra, knapriga och goda.

Resten av gänget beställde räkmackor med handskalade räkor, ägg och majonnäs. Superfin toppat med sparris, rädisor och ärtskidor. Alla tre gillade räkmackan, bra smak och god majonnäs. Och utseendemässig riktigt snygg!

När vi ätit färdigt tog vi efterrätten to go, en mjukglass med strössel och en promenad.

Det går att promenera hela slussen ner och komma ner till Roxen. Ett riktigt vackert område!

 

 

Vi fick även både se båtar slussa upp och ner för slussarna… men det kändes som att det var lite utanför säsongen för det var inte så mycket trafik.

 

Efter promenaden tog vi och tackade för oss och skickade iväg mamma och pappa norrut så att de skulle slippa den värsta trafiken. Adde och jag stannade till lite vid Vreta Kloster kyrkan för det är en väldigt läcker utsikt mot Linköping… Det är något med slätten som gör mig hänförd… Vackert!

En trevlig eftermiddag, en solig söndag i Berg. Ja, det är grejer det!

Du kanske också gillar…