Food

Att ta helg

Så var det slut på denna arbetsvecka och det var dags att ta helg. När jag gick ut till bilen (ja idag blev det ingen buss) så såg det väldigt grått ut på himlen. Det var ju iofs väntat eftersom Knud var på ingång.

Jag åkte till CG för att handla lite till middagen och när jag kom ut öppnade sig himlen, grenar och annat flög omkring i luften och träffade bilen med ordentlig kraft. Kastvindar utan dess like på de öppna fälten. Vid korsningen med 34:an så jag knappt något alls.

Men jag kom hem tillslut och vid kyrkan hade flera av ekarna knäckt grenar som låg halvt över vägen. Måste ha brakat till ordentligt. Men nu regnade det inte så hårt längre men det blåste desto mer.

Kvällen skulle nog fortsätta i samma anda, kraftiga vindbyar á 19 sekundmeter. Radarbilden såg måttligt roande ut.

Hemma mötte killarna mig med pussar och gos. De hade precis kommit in från långpromenad och såg ut som två dränkta katter, stackarna!

Det dröjde några timmar innan middagen stod på vardagsrumsbordet framför tvn. Vi valde film länge men hittade inget nytt så det fick bli The Avengers. Till middag blev det Plockmat, lite av en favorit här hemma. Inget vin till denna gången eftersom Adde skulle ut och jaga på senkvällen, vildsvinen bökar sönder åkrarna utanför byn, så Adde skulle ut och kolla om han kunde skrämma iväg dem lite.

Brickan bestod av Serranoskinka, vindruvor, rädisor, Jalapenofärskost, vitlöksfärskost, chilicashewnötter, 3 sorters kex, ölkorv, Milanosalami, Cambozola, Blåmögelost, svarta oliver, sour cream & onion cashewnötter, krustader med skagenröra och oststavar av Boxholms chiliost. Så mycket gott, inte allt lchf t.ex, kex och krustader men håller sig inom rimliga nivåer ändå.

Nedanför bordet låg det en väldigt snäll och lugn hund som försökte låtsas som att han inte tiggde. Egentligen låg han bara och myste men ibland fick man en tiggande blick men den försvann fort om man tittade strängt på honom. Max är ganska duktigt och egentligen är felet att vi inte alltid är konsekventa men vi upplever det inte som ett problem då han varesig piper eller är jobbig och slutar när vi säger ifrån.

En mysig kväll med god mat med mina älskade fick avsluta denna veckan. ❤️

Du kanske också gillar…