Mom-Dad

Att fira mamma

Jag lämnade jobbet strax efter lunch och begav mig norrut, hem till mamma och pappa för att fira mammas födelsedag (och välkomna hem mamma efter att hon varit i Egypten hos mormor i en månad och lämna igen bilen jag fick låna efter tjejhelgen för två veckor sedan).

Solen sken och det var en riktigt härlig fredags eftermiddag. Jag kom fram och fick varma kramar hos föräldrarna och vi stod ute och njöt av solen och trädgården.

Jag lämnade över vår present och mamma blev väldigt glad över ett stort och fint Olivträd. Nu när mamma och pappa bor hemma så kan man köpa lite mer växter som de önskar sig ??

Efter en stund så kom Bibbi och Uffe och vi passade på att ta en snabbfika innan resten av gästerna skulle komma.

Vid 17-tiden plingade det på dörren och tjocka släkten bullrade in, min farbror Rulle, Ove och Lillis och pappas kusiner med familj samt pappas faster Ingrid och Kalle. Och senare på kvällen kom även Wilderbeast. Så otroligt kul att det var så många som ville komma och fira min fina mamma på sin 61 års dag.

Strax därefter stod maten uppdukat och mamma bjöd på så mycket gott. Det fanns rostbiff, potatisgratäng, egyptisk kofta, grillad kyckling, ostpaj, picklade grönsaker, babaganoug, humus, sallad, bröd och ost. Nomnomnom!

Vi var totalt 17 st som skulle fira och äta gott. Och det skålades och sjöngs i flera omgångar och så “Jag må hon leva” på 3 olika språk. Så himla kul sätt vår familj umgås på, det äts, dricks, skrattas, skålas, sjungs och njuts om vartannat. Älskar’t!

Jag hittade en hel del godsaker och äta. Omnomnom!

När alla var nöjda och belåtna började det mörkna utomhus och vi bryggde lite kaffe för att kunna avnjuta desserten. Mamma hade lagat Pinocchiotårta med bär, en Chokladtryffeltårta och en äppelkaka. Sen fanns det även dadlar, vindruvor och godis att avnjuta.

Vi diskuterade allt mellan himmel och jord, och sen kom vi in på det jag älskar mest – att höra om släkten och hur det var förr i tiden. Moster Ingrid (dvs pappas moster Ingrid) var ju så pass mycket yngre än sina andra 10 syskon så vi är så tacksamma att vi har henne att återberätta alla gamla historier. ❤️

Jag kände att det var trevligt med en liten drink efter maten. Jag kände inte för något till maten men en GT efter maten slår aldrig fel.

Jag kände att det började bli för varmt inomhus så jag slank ut för lite luft på altanen och det såg så härligt ut när man tittade in på min fina familj. Varmt, kärleksfullt och underbart. Alla var ju självklart inte med, bl.a. min fina Adde (som fortfarande jagar) men jag har en otroligt härlig familj.

Kvällen började leda till sitt slut och när de sista gästerna gick var klockan strax innan 23. Bibbi och Uffe skulle sova över och vi städade det sista och sen var det daga att säga godnatt. En härlig kväll kom till ända, men en kväll med kärlek att leva vidare med.

Grattis älskade mamma! ❤️

Du kanske också gillar…