Hemnet

Hemnetspaning: Linköping

Denna unika bostad är nu till salu, Linköpings minsta höghus. En totalrenoverad före detta transformatorstation som byggdes 1924 har gjorts om till ett trevårningsvilla i modern standard. Boarean är hela 66 m2 med en tomt på 222 m2. Huset är uppdelat i 2 rum och kök varav ett sovrum med massiv trappa i ek från första våningen som innehåller kök till vardagsrummet på mellanvåningen och till sovrummet högs upp i huset. Ett unikt boende i ett lugnt område i centrala Linköping.

Utsidan är väldigt fin, jag gillar verkligen att de har bevarat stilen men ändå håller sig till områdets färger och stil. Det enda som visar på denna före detta transformatorstationen är ovanför dörren med blixtrarna =)

Ett litet höghus i knasigt liten storlek.

Lugnt bland de andra flerfamiljehusen.

Tyvärr syns inte dekorationen över dörren på dagen men lite kan man se glasarbetet.

Tyvärr blev jag ganska oimponerad av insidan. Jag tycker verkligen inte att det är renoverat på rätt sätt. De har verkligen bara renoverat bort allt som varit och det kanske är för det inte gick behålla något, men samtidigt känns det som att man då kanske får försöka skapa något som skulle passa in. Inredningen är bara så vit… =(

Och tyvärr är det samma sak i köket… Det känns som ett ganska oimponerande kök trots att jag verkligen gillar golvet och det gråa kaklet. Vet inte om det kanske är för att jag inte gillar listerna vid golvet men det ser tyvärr billigt ut =(

Fina detaljer, gillar verkligen marmorskivorna i fönstren.

Sovrummet högst upp med många härliga ljusinsläpp och jag gillar att de har laserat taket vitt.

Detaljerna är som sagt trevliga.

En bild från hur det såg ut tidigare… Om jag hade gjort om denna transformatorstationen skulle jag ha försökt att behålla väggarna lite mer som de är i denna bild och använda mig av mer metall för att få lite mer industriell känsla. Kanske försöka införskaffa några mätare som finns på bilden ch inreda med liknande. Lite mer industriellt helt enkelt… För att behålla lite av charmen… Men alla är vi ju olika så klart =)

Foto cred: Länsförsäkringars fastighetsförmedling

 

Du kanske också gillar…