Värmesprinten 2019

I slutet på juni – en arla söndagsmorgon styrde vi bilen mot Eskilstuna för att ”jobba” på Värmesprinten på Eskilstuna Motorklubb. Vi hämtade Hansson 0530 och skulle ha haft med oss McDonalds frukost men McD i Valla öppnar inte frukosten fören kl 0600 på morgonen tydligen… Surt! Ingen av oss var superpigg på att vänta i 30 minuter. Men vi åkte vidare till nästa McD istället efter vi hämtat Hansson.

Nästa McD var i Klinga, men där hade de slut på frukost. SLUT på frukost, what?!? Så vi åkte vidare, igen… Mot Norrköping denna gången. Och där hittade vi äntligen frukost! Äntligen!

Solsken och blå himmel, kan det bli bättre?

Eskilsktuna visar upp sig från sin vackraste sida!

Mot tävlingsområdet…

Radiokonvojen som ska vara Radiosamband för tävlingen. AJ och Blixten i första bilen, Basen, Vi i Monstaa (Kurvan och Mål) och så Tony och Anna, Starten i sista bilen. Radio-gänget, syns på alla antennerna… =)

Dags att köra ut till stationerna. ett väldigt vackert landskap att åka omkring i. Tror dock inte att de tävlande kommer ha tid att kolla landskapet =)

Ready, set, go…

Kurvan, här blev Hansson och jag avsläppta, vi skulle bilda en egen patrull tillsammans med Rallyts konferencier.

Adde bildade en egen patrull vid målet och för att hitta lite skugga och svalka till M, blev det ett eget ihopbygge =)

Och så började tävlingen och Hansson och jag rapporterade in tider för varje åk. Det var totalt tre olika heat, ett första och andra åk och sen ett finalåk.

När det var lite dötid för att det fanns en älgfamilj på vägen lekte jag lite med kameran. Det var härligt med färgerna, och trots att jag fick en helt knasig horisont ibland blev det härligt somriga bilder…

Hansson fick ett besök av en kompis, en vacker trollslända…

Och hundkex är bra vackra tycker jag….

Sen fortsatte tävlingen en stund till…. med ytterigare avbrott av älgarna men inte alls lika långt som tidigare… Men vi fick se en hel del bilar sladda förbi, vissa i en galen fart och vissa var lite lugnare… Men vad gör man när man har en 90 graders böj i vägen…. Vi stog ju ganska farligt till hela tävlingen om det skulle gå illa och då skulle vi behövt slänga oss av vägen direkt.

Jag tror att allt damm och sand i Eskilstuna hamnade borta i vår kurva så alla maskiner, papper, saker, kläder och vi var helt täckta i detta tunna tunna damm. Galet! Drog man handen genom håret så var det bara grus överallt. Host!

Sen hände det som inte fick hända… En bil fick sladd och voltade rakt mot en gigantisk sten och blev hängande på ett träd. Föraren och kartläsaren klarade sig jättebra, men de vara bara några meter ifrån en säker död. Alla hjälpte till att dra upp bilen ur skogen och vända den rätt igen… Riktigt läskigt!

Bilen efter voltningen.

Mina kråkfötter…


Lite mer fart i finalåken, vissa var helt galna och hamnade både i skogen och i diket. Men det var bara ett avåk under dagen och det gick ju bra, skönt! Det kunde ha slutat väldigt mycket värre. Det var ytterligare en bil som krockade en del där kylarvattnet spilldes ut på föraren och kartläsaren. Otäckt!

Efter ganska många timmar i dammolnet och efter många skratt så var det dags att avsluta dagen. Adde hämtade oss och vi packade ihop efter ett litet snack med tävlingsledningen som verkade vara extremt nöjda med våran insats. Det var skönt att höra att de var nöjda! På vägen hem stannade vi till för lite middag på Sybilla. Nomnomnom!

Kul och nytt för mig, men det kommer inte vara sista gången. Rally är skitkul!

Lämna ett svar