Food

Drink o’Clock: Dry Martini

Dags för ytterligare en fredagsdrink och denna gången blir det en klassisk Dry Martini. Söt, torr och roligt god! Enkel och bra på en fredag!

Till två glas behöver du:

  • 10 cl gin (torr)
  • 1 cl vermouth (torr)
  • mycket is, kall och torr
  • gröna oliver

Innan du ska dricka en Martini, ställ glasen du ska använda, helst ett coupette-glas i kylen eller frysen. (Kolla bara att ditt glas klarar av kylan)

Det finns två skolor när man pratar om Martini, den “officiella skolan” säger att Martinis ska röras och den andra skolan, “a la James Bond” säger att den ska skakas. Jag är inte så hård, dock är jag tror jag på endast en sak och det är att Martinin ska vara kall och då tycker jag att den kyls bäst i en Shaker. Så mitt recept är inte så officiellt men “does the trick…”

I en shaker fylld med is blandar man Gin och Vermouth. Eftersom det är en så enkel drink behöver man verkligen vara noga med detaljerna. En Martini ska vara iskall! Ta fram glaset från kylen/frysen och fyll upp med is. Häll den kylda Martinin över isen och dekorera med gröna Oliver, desto fler Oliver desto bättre tycker jag ? Trä oliverna på ett metalspett (eller tandpetare om du inte är ett drinkfreak som jag).

Du kanske också gillar…